Sin Marine Tucaković
Svet

29 Septembra, 2021 20:18

Laća brutalno iskren! Detaljno objasnio sve o RATU sa Cecom!

Milan Laća Radulović je pre nekoliko meseci izazvao veliku pažnju svojim izjavama na račun Cece Ražnatović. Iako su ranije bili prijatelji i saradnici, jedan od najuspešnijih tekstopisaca današnjice je tom prilikom ekskluzivno za Svet da otkrio zašto i kako je došlo do prekida kontakta sa pevačicom.

-Poreklo revolta za moje oglašavanje na društvenim mrežama je na osnovu kontigenta pesama koje sam radio na Anastasiju, i da ne pričam koliko sam spustio cenu, da bih ja od Cece dobio odgovor da je to „skupo kao Marina“. Dok je taj album bio u procesu dobio sam tu poruku, što je mene povredilo na moralnom i emotivnom nivou, kao čoveka koji je vezan za majku. Moja mama je užasno jeftina za saradnju na konto onog koliko su ti ljudi zaradili. Ne samo Ceca nego i drugi. To je bila tačka topljenja i bezobrazluka. Jednom sam se suzdržao jer mislim da mi je to dva puta rečeno. To je decidno urađeno sa namerom da mi se snizi cena za pesme koje sam Anastasiji radio. Ja sam diplomatski odgovorio da oko svih uslova možemo pregovarati sem o ceni.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели C E C A (@cecaraznatovic)

Čuo sam da tužiš Cecu. Kako je došlo do toga?

-Sve pesme su bespravno objavljene bez potpisanog ugovora o ustupanju prava na fonogram. Bez ugovora o autorskom delu. Tad je krenuo glavni „šum“. Bio sam tvrd orah. To se dešavalo u maju prošle godine. Onda je preneto na advokata moje firme, pošto nismo uspeli da se dogovorimo, preko kog je trebalo da se naplati. Pa, onda preko drugog jer nismo uspeli da se dogovotimo, i sad će na trećeg jer ću pokrenuti tužbu. Tužba ide „Ceci mjuzik“ jer su sve tri pesme „Rane“, „Volim te“ i „Heroina“ bespravno, protivpravno objavljene bez potpisanog ugovora, a takođe postoji i dug koji nije izregulisan. Po zakonu autor treba da da saglasnost, potpis za objavljivanje. Ja godinu dana prolazim pakao gde se sve odugovlači.

Koliko para duguju?

-Ne bih da otkrivam cifru koju su ostali dužni, ali je otprilike u ceni novog modela ajfona. Nije stvar tu u novcu. Diskreditovanje moje profesije, to je problem. Pesme sam radio svim srcem.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 🔱 A N A S T A S I J A 🔱 (@raznatovicanastasija)

Šta kaže Anastasija na sve to?

-Odmah da se odgradim, Anastasija i ja nismo nikad pričali o parama i sa njom nemam problem, ali ni kontakt. Imam problem sa poslodavcem „Cecom mjuzik“, Cecom, zapravo Lidijom Ocokoljić koja je tu diretkro. Mnogo babica, dete kilavo. Pričaj sa ovim pa sa onim.

U čemu si ti konkretno oštećećen time što ugovor nije potpisan?

-Onemogućeno mi je da ja pravno njima usptupim pravo na korišćenje pesme, na konto onog gde oni zarađuju pare. Jedan deo kolača od zarade i slušanja pesama na internetu, autorskih prava. Hteo sam da im ustupim pravo na korišćenje monetizacije pesama, odnosno zaradu od slušanja i prava. Ali korišćenje samo, jer oni tu pesmu mogu da prodaju za reklamu i zarade 20.000evra a ja ako nemam ugovor, ne mogu ništa da dobijem.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели C E C A (@cecaraznatovic)

Kako je došlo do toga da napiše Ceca da je nešto skupo ko Marina? Odnosi se na maminu cenu pesama ili što joj je finansijski pomogla u lečenju?

-Ne znam. Očigledno da cena koju mama ima za Cecu u poslednjih 20 godina je skupa za nju. Ja sam za rad sa Anastasijom spustio cifru puno. Ceca nije plaćala lečenje, pomagala je u logističkom smislu, zvanje bolnica, konktakti sa ljudima, i na tome sam jako zahvalan. I to puno znači. Finansijski nije, ali je i njena pomoć jako velika i zahvalan sam na tome.

Jel ima još stvari o Ceci koje bi rekao ali biraš momenat?

-To je istorija koju nikad ne bih objavljivao. Nemam poriv da objavljujem prljavi veš. Znam dosta, isuviše i o đavolu, pa me zato možda i Bog čuva.

Kako je došlo do prekida odnosa i komuniakcije između Cece i tebe?

-Prekinut je privatni odnos, za koji sam ja smatrao da je ok. Čini mi se da je sve krenulo zapravo od tog „problema“ sa pesmama. Mislim da je bila proslava rođenja Veljkovog sina, poslao sam čestitku, i niko mi ne odgovara na poruke. To me je povredilo za nekog ko se smatrao prijateljem moje kuće. Tu je počelo. Ja sam prilično hladnokrvan čovek, samo sam se prekategorisao posle toga u drugi folder. To što ste tvrdili da ste bili, bili ste. Hvala vam na svemu, u mojim očima više niste. Moj stav nema veze sa stavom moje majke. Ona i ja smo odvojena politika. Tako sam vaspitan. Njeni odnosi su njeni, moji su moji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели C E C A (@cecaraznatovic)

Kako je došlo da učestvuješ u pravljenju spota Cece i Olivera Mandića za pesmu „Vreme za ljubav“?

-Bio sam student režije, a muzički mentor mi je bio Oliver Mandić, i on je želeo da režiram taj spot. Kosta Bunuševac i ja smo imali želju da Olivera i Cecu prestavimo bez kose. Nikad nisam želelo tu aluziju kod Cece u vezi Arkana, zapravo, možda malo i jesam. Svi dobri umetnicici znaju koliko treba da budu agenti provokateri. Snimio sam taj deo, posle je Oliver imao lude tripove da ga snimam sa kerom na Avali. Rekao sam da ne mogu slikam te budalaštine koje je zamislio. Dao sam mu to što sam snimio i to je to. Žao mi je što nije izašao na videlo. Trebalo je da bude duo portret, njih dvoje. Ideja je bila da se krene od očiju, pa celo lice, gde imaju malo kose, koja se polako gubi, jer ide deo „vremena daj mi“. Prolazi vreme, opada kosa. Ja sam minimalista a Oliver je hteo da to bude grandiozno, što se kosilo sa mojim estetskim doživljajem pesme.

Jel ti mama skrenula pažnju na neke izjave koje si davao?

-Ma kakvi. Niko joj nikad nije zamerio pa ni Ceca. Ne znam ni da li su uopšte pričale o tome. Moja mama je bila potrešena samo jer su nju svi mediji zvali zbog moje izjave u vezi Cece, a ne mene. Samo si me ti zvao za komentar. Niko drugi. Do mog broja je lako doći. Svima je jasno da smo Marina i ja firme za sebe, svako odlučuje za sebe i svoj je. Ja se ne mešam u to šta mama radi i priča, ona se ne meša kad sam ja u pitanju.

Je l ostao tebi neko dužan još?

-Samo Ceca, niko drugi.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: IVAN GAJIĆ

FOTO: INSTAGRAM PRINTSCREEN