Svet

3 Aprila, 2021 14:00

Lidija Vukićević OGORČENA na KOLEGE! Ovo je RAZLOG!

Lidija Vukićević šokirana je glumcima koji su zahtevali da se Branislavu Lečiću zabrani da igra u pozorištu jer je osumnjičen za silovanje koleginice Danijele Štajnfeld. Ona o svom dugogodišnjem prijatelju ima samo reči hvale, pa ističe da ni ona ne želi da sarađuje sa kolegama koji su ga, kako kaže, osudili pre suda, pod velom nekog morala.

Lidija: „Razočarana sam u ljude koji neće da igraju sa Lekom”

Lečić je divan kolega, divan čovek i fantastičan glumac. Godinama ga znam, još od fakulteta,i tada smo se tad družili. On je bio već poznat glumac. O njemu imam samo najlepše da kažem. Što se tiče aktulenog slučaja, nema pljeska bez druge ruke, uvek je bilo. Ja tako gledam. A pogotovo ono što me dodatno revoltira je površnost nekih glumaca koji staju u zaštitu te glumice. Oni daju sud pre suđenja. Kakvi su to ljudi, kakve su to kolege? Kakvi su to površni ljudi – priča Lidija za Svet i nastavlja:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branislav Lecic (@branislavlecic)

Oni se bave jednim poslom gde bi morali da budu sadržajni. Oni su površni, oni sude, oni ne pripadaju više ljudima, nego hordi koja kamenuje i ametemiše neke ljude. Ja to ne razumem. Duboko sam razočarana i sve te ljude koji neće da igraju sa Lekom. Pa, tako da vam kažem, ni ja nemam nikakvu želju da igram sa njima kad znam kakvi su ljudi. Volim da igram sa dobrim ljudima, a to što oni rade, ne znam ako bih nazvala. Uvek se pitam šta znači silovanje. Da li je Leka nju vezao, stavio joj nož pod grlo. Leka nije manijak! On je zgodan, frajer, čovek koji koji lepo izgleda i kome to apsolutno nije potrebno – ističe poznata glumica.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld)

Drugo, ako neko ide u nečiju vikendicu, mora da računa bar u potsvesti nešto, pa ako ne želi, da ne ode, stavi do znanja. Ja se pitam, kako to mene niko nije silovao? Evo, 30 i nešto godina sam na sceni. I atraktivna glumica, nisam ni ružna ni ovakva ni ovakva. Bila sam jedna od najpopularnijih glumica stare Jugoslavije. Ne kažem da nisam bila u situaciji da su mi se nametali muškarci na taj način. Pa me niko nije silovao, nego su svi bili razumni i shvatili su odbijanje, i ostali smo dobri drugari i družili se i dalje. Imala sam jasan stav po cenu toga da izgubim ulogu. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da se ta glumica verovatno tu nešto nećkala, ne znam šta je radila. Šta znači da je govorila “ne, ne”? Pazi, molim te. Ako je vrištala, nije čovek manijak da bi je napastvovao. I to još otkriva posle 9 godina, i baš sad izlazi taj neki film. Previše slučajnosti – kaže Lidija.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lidija Vukićević (@vukiceviclidija)

Ogorčena sam. Ja poznajem glumce, i znam da su mnogi spremni na osudu bez argumenata. Da ali da bi se kao propagirali kao moralisti.Kategorija morala mi je bezveze. Delim ljude na dobre i loše. Oni su samo loši ljudi. Svaki muškarac ima pravo da se udvara a na ženi je da odluči da li želi da pristane ili ne. Očigledno da tu kod nje nije bilo jasnog stava šta želi – rekla nam je Lidija i prokomentarisala stav koleginice Mirjane Karanović koja je zvanično objavila da ne želi sa Lečićem da igra u predstavama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic)

Mirjana Karanović bi tek trebalo da ćuti. Ne znam na osnovu čega ona neće da glumi. Pa mogli smo i mi da kažemo da nećemo da radimo sa njom kada je glumila u filmu gde siluju srbe, i pljuje po našem narodu. Po toj logici ni ona nije moralna, kad se sad svi na moral pozivaju. To što su potegli da neće da igraju sa Lekom je sramno do krajnjih granica! On je jedan veliki glumac imogu samo da ga gledaju i da mu se dive. Skoro sam igrala sa Lekom  i uvek ću igrati sa njim! Znam ga odlično. Ima apsolutnu moju podršku. Ono što se Mileni desilo, to je već druga priča. Ona je bila dete, u toj školi. Druge su okolnosti, i svakako ne bih nikako poredila sa ovom pričom. Lekina situacija je mnogo kristalnija i jasnija – zaključila je glumica za Svet.

AUTOR: IVAN GAJIĆ

FOTO: RAJKO RISTIĆ