Porodica Novaka i Jelene Đoković
Svet

January 1, 2023 17:30

By

Izbačen iz škole, veza na daljinu, more problema… ali ljubav uvek pobedi: Ovako su se zavoleli Nole i Jelena

Ljubav Novaka i Jelene Đoković datira iz tinejdžerskog doba

Sa četiri godine znao je da će biti najbolji teniser na svetu. Video zapis na kome izgovara te reči, postao je viralan, ali niko te davne 1991. godine nije ni slutio da mali Novak Đoković još tada zna šta želi. Na putu do ostvarenja sna imao je brojne prepreke, te tako prva ozbiljnija je bila tokom srednjoškolskog obrazovanja. Naime, Nole je pohađao sportsku gimnaziju gde nisu imali razumevanja za njegove stalne izostanke pa su ga u nekom trenutku iz iste i izbacili.

Pročitajte: Odbrusio joj pred kamerama, ona se sledila – Jelena Đoković preživela javni blam zbog ovih reči VIDEO

Ljubav Novaka i Jelene Đoković

Foto: Instagram

Međutim, sa ove vremenske distance ta škola mu je donela i nešto dobro, nešto najbolje. Tu je upoznao svoju lepšu polovinu, sa kojom zajedno korača kroz život već punih 17 godina. Njihova priča doseže do leta 2005. godine kada je 17-ogodišnji Novak rešio da se profesionalno bavi tenisom. Tada je i upoznao Jelenu Ristić iz iste škole koja se aktivno bavila atletikom, te često kroz šalu navode da ih je sport spojio.

Međutim, kako je njihova veza napredovala, javljali su prvi problemi. Naime, zbog brojnih obaveza ljubav Novaka i Jelene Đoković bila je na ispitu. Oni nisu bili u mogućnosti da se viđaju koliko žele jer nisu imali toliko novca da mogu u bilo kom trenutku sesti u avion i otputovati jedno drugom u zagrljaj. Dok je ona studirala u Milanu, on se neretko trudio da je iznenadi i poseti kada su mu prilike to dozvoljavale. Znao je da sedne u poslednji red u amfiteatru da joj pruža podršku tokom ispita dok ona nije znala da je on tu. Jelena je radila razne poslove, kako bi uspela da sakupi novac da otpuje kod dragog.

Pročitajte: Izabrali smo teži put – Jelena i Novak Đoković stigli do kraja puta, bilo je lepo FOTO

Ljubav Novaka i Jelene Đoković

Foto: Instagram

Kako je stekla diplomu, otpočeli su zajednički život koji su krunisali brakom 10. jula 2014. godine. Ljubav Novaka i Jelene Đoković mnogima je inspiracija, s obzirom na to da su nesebična podrška jedno drugom, a i dokaz da gde ima ljubavi sve je moguće. Njihovu sreću pre osam godina upotpunio je sin Stefan, a kao jagodica na torti došla je i Tara u septembru 2017. godine.

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram