Lorin pobednica Evrovizije
Svet

May 14, 2023 11:15

By

Najgori plasman Srbije na Evroviziji ikada: Luke Black vidno razočaran, pobednica ponovo čuvena Lorin FOTO

Lorin pobednica Evrovizije

Ekscentrična Lorin donela je Švedskoj pobedu na ovogodišnjem izdanju Evrovizije u Liverpulu numerom “Tattoo”, osvojivši najveći broj glasova publike i stručnog žirija. Harizmatična pevačica postala je prva žena koja je dva puta pobedila na Eurosongu, upisavši se u istoriju ove manifestacije. Prvi muškarac kome je to pošlo za rukom je Džoni Logan iz Irske.

Pročitajte: Luke Black je ovogodišnji predstavnik Srbije na Evroviziji FOTO

Predstavnik Srbije

Lorin je predstavljala Švedsku i 2012. godine, kada je dens pesmom “Euphoria” i magičnim performansom osvojila svet i donela pobedu svojoj državi. Ova pesma je jedna od najslušanijih hitova u istoriji manifestacije, i kada je Lorin ponovo izabrana da predstavlja Švedsku, svi su joj predviđali visok plasman ali i pobedu. Ovo je sedma pobeda za Švedsku, prva je bila 1974. godine kada je ovu državu predstavljala grupa ABBA sa pesmom “Waterloo”. Pobedom Lorin Švedska je izjednačila ukupan broj pobeda sa Irskom, što je čini jednom od najuspešnijih zemalja u istoriji ovog takmičenja.

Pročitajte: Ne možete za Srbiju, ali evo zašto treba da glasate za Sloveniju na Evroviziji: Bend “Joker Out” potpuno zaludeo Evropu I Končita je iznela svoj stav (VIDEO)

Srbija, sa druge strane, takođe je ostvarila istorijski rezultat, ali njime ne može da se pohvali. Naš predstavnik Luk Blek, uprkos inovativnom performansu i zanimljivom numerom “Samo mi se spava”, završio je takmičenje na 24. mestu, osvojivši 14 poena od stručnog žirija i šokantnih 16 od publike. Na tabeli su se ispod Srbije našle samo Ujedinjeno Kraljevstvo i Nemačka, i ovo je najgori plasman naše države u finalu Evrovizije u istoriji takmičenja.

Pročitajte: Najemotivniji trenutak na Evroviziji – Srpski predstavnik rasplakao publiku

Predstavnik Srbije

Inače najveća borba se vodila između Švedske i Finske do samog kraja, te postoje oni smatraju da je pevač Karija sa pesmom “Cha Cha Cha” apsolutni favorit publike i da je zaslužio tron Evrovizije. Dakle, sledeće godine gledaćemo čuveno takmičenje u Švedskoj, a tada se ujedno navršava i 50 godina od pobede grupe ABBA na ovom takmičenju.

Pročitajte: Odabrani finalisti Pesme za Evroviziju, među njima je i prvi srpski hermafrodit – Marija Šerifović otkrila ko je njen favorit FOTO

Lorin pobednica Evrovizije

Foto: Ata images

Poslušajte pesmu koja je ove godine osvojila srca publike i žirija i odnela pobedu na Evroviziji…

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: Ata images