Svet

12 Februar, 2021 19:00

Lukas TUŽI Sašu, Brenu i „Grand“ za 9 MILIONA EVRA!

Aca Lukas već neko vreme brutalno napada Lepu Brenu, a prekinuo je i saradnju sa Sašom Popovićem, iako je u „Zvezde Granda“ godinama bio član žirija, a sada je isplivala priča da „Grand produkcije“ pevaču kad se sve sabere duguje čak devet miliona evra.

Lukas tuži Sašu i Brenu!

Naime, Lukasov menadžer Saša Mirković otkriva da se taj novac potražuje i objašnjava kako je došlo do problema:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sasa Mirkovic (@sasa_mirkovic_official)

Mi smo na sastanku, kom su prisustvovali Brena, Boba, Saša, Lukas i ja dogovorili da za Acino učešće u “Zvezdama Granda” po jednoj sezoni bude isplaćeno 300.000 evra. Iako je to bio usmeni dogovor, naknadno je trebalo da se napravi i ugovor koji bismo potpisali. Njemu su kasnije govorili da su meni isplatili novac, što nije bila istina. Pošto nas dvojica jedno vreme nismo bili u kontaktu, nije mogao da proveri da li je ispoštovan dogovor. Mislio je da je to regulisano. Kada smo se Aca i ja našli i poroazgovarali, videli smo da ugovori nisu ispoštovani. Zato sam ja tužio Grand i trenutno se odlučuje o privremenoj meri da nema otuđenja imovine do okončanja sudskog procesa. Osim toga, Grand nikad nije imao prava da ubira plodove i tantijeme od Lukasovih pesama, nastupa, koncerata i svega što je kačeno na tu njihovu platformu. I zbog toga su tuženi. Od pre nekoliko meseci Lukasov youtube kanal koji „Grand“ vodio konačno je u mom i Acinom posedu – objašnjava Mirković za Svet i nastavlja:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official)

Za sve te godine koliko je Aca bio u žiriju, sa jutjub kanalom i svim ostalim pravima treba da nam se isplati devet miliona evra. Ukoliko to ne urade, ide im blokiranje imovine. To jest oduzimanje imovine „Granda“ i „Junajted medije“ koja je sada većinski vlasnik. Nama novac duguje firma koja se zove „Grand“. Taj dug je nastao za vreme dok su Brena i Saša bili na čelu firme. Na sve to, Popović će odgovarati i krivično zbog krađe intelektualne svojine. Protiv njega će specijalno biti podignute krivične prijave kao odgovornog lica „Granda“, a naravno i protiv ovih iz „Junajted medija“ ako neko bude krenuo da ga štiti. Onaj ko je vlasnik firme, on preuzima obaveze i potraživanja. Ja koliko znam, Popović je još uvek vlasnik dela firme, baš kao i Brena –  tvrdi on i objašnjava:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lepa Brena (@lepabrenaa)

Firma Grand je uzela, odnosno prihodovala devet miliona, a kako su oni delili pare, nas to ne zanima. To mora sud da kaže. Firma je zloupotrebila, a onaj koji rukovodi firmu mora da bude upućen u to. Medijski su to Brena i Saša. Moja prava su ukrali čelnici Granda, a zna se ko je u tom periodu bio tu glavni – ističe Mirković.

Saša Mirković ističe da je bio jedan pokušaj izmirenja obaveza vansudskim putem, ali i da je propao.

Dolazimo do toga da mi je Popović nedavno kod notora, kad sam ga isplaćivao za dug koji je Lukas imao prema njemu, tačnije ostatak, poslednju ratu od 120.000 evra, pred Suzanom priznao da su me prevarili on, Brena i Boba. Predložio sam da se vansudski poravnamo, da isplate određenu cifru, ili ćemo ići sudski do kraju. On je odlučio da razmisli, da se konsultuje sa Brenom ili sa kim već – rekao je Saša za Svet.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zvezde Granda (@zvezdegranda)

Sa druge strane, kontaktirali smo Sašu Popovića uz molbu da prokomentariše Mirkoviće optužbe i objasni o čemu se radi, a on sve odlučno demantuje.

Svi navodi Saše Mirkovića su notorna laž. Naši advokati su rekli svoje, na sudu će se sve dokazati. Nemam nameru da se bavim plasiranim lažnim pričama – kratko je izjavio Popović za Svet.

AUTOR: IVAN GAJIĆ

FOTO: RAJKO RISTIĆ