Novak Đoković flertovao
TUŽNO

June 20, 2022 23:00

By

Ne postoji ništa tužnije od žene koja pati za dodirom: Ispovest Dijane Đoković koju će samo žene razumeti

Majka Novaka Đokovića o teškom životu i prošlim vremenima

Majka jednog od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta podelila je ranije svoju ispovest o teškom životu dok je njen najstariji sin odrastao i istakla da je, pored brojnih putovanja i treninga, ostala željna Novaka. Dijana Đoković, majka našeg najboljeg tenisera, osvrnula se u premijernoj epizodi serijala “Majke šampioni” na televiziji Arena Sport na odrastanje svog sina i objasnila da joj je već od njegovog rođenja bilo jasno da je on poseban.

Pročitajte: Dijana Đoković otkrila detalje iz svoje mladosti – U početku ga nisam volela

Novak od malena nije bio kao sva druga deca. Ne pričam o tenisu, već o njemu kao malom detetu. Uvek se razlikovao od ostale dece jer je bio mnogo zreliji. Voleo je da se igra, ali mu je pažnja bila drugačije usmerena. Nije imao blentav pogled, već čist, otkad se rodio. Otkada se rodio, bio je drugačiji u startu, jedini nije imao povez oko glave posle porođaja, nego je imao crnu kosu i drao se kao magare, znala sam da je moj – prisetila se tada Dijana.

Ona je istakla da ipak nije ni slutila kakva ga budućnost čeka.

Nisam mogla da pojmim da će da bude svetski šampion, ni u najluđim snovima. Kada je počeo da igra tenis na umu na je bilo samo da se bavi sportom. Niko od nas nije igrao tenis. Kasnije, sa šest-sedam godina, pred polazak u školu ubacili smo ga u kamp na Kopaoniku gde je bila Jelena Genčić i Teniski klub Partizan. Tada ga je ona preuzela i rekla da nije videla talentovanije dete na ovim prostorima – priča Novakova majka preneo je portal Glossy.

Pročitajte: Novak Đoković na udaru – ODUZIMAJU mu privatni avion

novak đoković

Ona je podsetila koliko je tenis skup sport i priznala da se porodica Đoković mnogo odricala i živela teško jer su verovali da će njihov sin uspeti.

Moj muž je mnogo puta već pričao o zelenašima i sve što je rekao je istina. Bila sam uključena u sve to. Ujutru kada se probudiš i nemaš čime da deci kupiš hleb i najosnovnije stvari, to boli – istakla je Dijana.

Ona se prisetila i dana kada je njen suprug Srđan morao da prati Novaka na turnire širom sveta dok je ona ostajala s mlađim sinovima Markom i Đorđem, bez dinara.

U tim trenicima u kući naravno nemamo dinara, Srđan odlazi s Novakom na turnir, a ja bez para za hleb ostajem kod kuće s dvoje male dece. Mislim da smo bili veoma hrabri. Da se rodio u nekoj drugoj državi, sve bi bilo drugačije. Ovde nismo imali ničiju podršku, niti pomoć. Ta briga me je kasnije koštala zdravlja – iskrena je majka našeg tenisera.

Pročitajte: Pogledajte u čijem društvu je Dijana Đoković proslavila rođendan i da li je bila Jelena

Foto: Rajko Ristić

– Jako sam ga željna, to je nešto što je ostalo u meni duboko – rekla je. – Volela bih da sednem, da popričam s njim, da pričamo, da se smehejemo, plačemo… Ali nas dvoje. Željna sam da budem s njim, da pričamo, to je pola sata. Obično je mnogo ljudi uvek oko njega. Želela bih nekada da ga uhvatim za ruku i da negde odemo samo nas dvoje. Moraću to da uradim jednog dana.

Ona je priznala da se, što je i normalno, njen sin i ona ne slažu baš po svim pitanjima, ali da se ona ne meša u njegove izbore.

– Ne mešam se u njegov život. Oni, nažalost nisu ovde, retko se viđamo. Oni su stvorili svoju porodicu, svoju oazu. Postoje neka razmimoilaženja. Da li je to pitanje dece, odrastanja ili ishrane, oko koje se baš ne slažem s njima, ali u principu na kraju uradi kako smatra da je ispravno – zaključila je Dijana.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy / Arena Sport

FOTO: Rajko Ristić