Svet

31 Jula, 2020 18:00

Marina Tucaković: „Nisam IZLEČENA, ali želim da ŽIVIM!“

Marina Tucaković se već nekoliko meseci ne pojavljuje na promocijama, rođendanima, premijerama. Kako piše SVET, u svoja četiri zida bori se sa bolešću i nikome se ne žali iako jedva krpi kraj sa krajem pošto su lekovi jako skupi.

„MLELO ME JE SVAŠTA U ŽIVOTU, RAZNE NEDAĆE, A JA SAM OSTALA ISTA, POZITIVNA!“

„Držim se nekako. Bude raznih faza, i boljih i loših, ali i teških. Sad je bolje nego što je bilo. Ranije su terapije bile svakodnevne, ali su mi to ukinuli. Sledeće nedelje idem po nove lekove i injekcije. Zbog korone izbegavam da se mnogo muvam van kuće, ali ovo je neizbežno”, kaže Marina za SVET i nastavlja:

„Naiđu i mučni periodi. Na neke terapije reagujem burnije, što je normalno. Kažu da to znači da terapija deluje, bude mučnina, povraćanja, bude teško, ali to je sastavni deo ovog lečenja. Ne mogu protiv toga. Držim se psihički dobro, koliko god da je to moguće. Navikla sam se na sve. Samo su mi mučni i stresni skeneri, magneti, odlasci na Institut. Ta češta zračenja loše utiču na mene, ali mora tako. Nisam još izlečena, bolesna sam i dalje i slepo slušam šta kaže struka. Retko ko može da se izleči od ove bolesti. To ne može da se zna. Bolest je u fazi stagnacije, stabilno je, što je da kažemo dobro. Videćemo šta će biti, ja sam optimista. Urođeno mi je da bude pozitivna, i dalje imam nagon i želju za životom.”

„Mlelo me je svašta u životu, razne nedaće, ali sam ostala ona ista. Ja sam po prirodi pozitivna osoba, ali svakog odlaska kod lekara pribojavam se, šta će da bude, šta će novo pronaći na snimku, da li je sve kako treba… Svaki skener i magnet su za mene stres. Na Institut idem jednom mesečno, primam tu neku injekciju, a imam i svoju doktorku kod koje idem privatno. Menjaju mi terapije, ne mogu da objasnim šta i kako, to je sve i meni jako kompllikovano, ali odlučuju, većaju.”

„LEČENJE JE PRESKUPO!“

„Fond pokriva nešto, a veći deo se radi po privatnim klinikama, jer je Institut nažalost preopterećen pa ko zna kad bih došla na red. Plus, tu su dodatne terapije, sve to košta, jezivo je skupo, bar za moj džep.”

Otkako se razbolela nije doživela razočarenje u prijatelje, ali finansijsku pomoć od njih niti traži niti dobija:

Prijatelji su se javili i pomogli kad sam se razbolela. Sad stvarno ne bi imalo smisla da tražim pomoć od bilo koga jer su i oni u nezavidnoj situaciji. Ja nikad ništa nisam tražila, meni su sami pomagali koliko su mislili da treba i hvala im na tome. I ja sad neuporedivo manje zarađujem, jedina dobra stvar je što makar stiže novac od autorskih prava. Nisu to neke frapantne cifre, ali kako je pre bilo sad je dobro, hvala bogu. Ne znam koliko su tuđa primanja, ali Futina i moja su pristojna. Uspevamo nekako uz borbu da pokrijemo moje lečenje”, iskreno je ispričala za SVET Marina.

LAĆA: „CELA ESTRADA IMA KORONU!“

Sin Marine Tucaković teksopisac i muzički producent Milan Laća Radulović u javnom pismu je priznao da ga majčina bolest baca u očajanje i da ne sme da pomisli šta će biti ako se ona zarazi koronom. Laća je nedavno doputovao iz Makedonije gde živi i radi, da vidi Marinu, a za tih nekoliko dana u Beogradu prošao je kroz pravu agoniju jer je majci baš tada pozlilo, a on nije znao kako da joj pomogne.

„Hodam Beogradom kao avet, u strahu da ne pokupim nešto i zarazim majku, bez obzira na to koliko smo oprezni u kući. Ne viđam se ni sa kim, a i ne želim. Čekam samo da se ovo završi. Briga me za posao, briga me za pare, briga me za bilo šta. Otišao sam dvaput u studio i otad više nisam odlazio, jer sam čuo kako cela estrada ima koronu. A i ima je verovatno, samo ne znam zašto javno znamo za par pojedinaca. Hodam u strahu, ali besan sam!”, napisao je između ostalog.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: IVAN GAJIĆ/SVET

FOTO: RAJKO RISTIC/SVET