Svet

16 Maja, 2022 21:12

Jelena Đoković je ovoj lepotici srušila snove: Planirala je da se uda za Novaka

Marta Kostjuk maštala o Novaku

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk koja se našla u centru skandala zbog odlaska s terena tokom meča protiv protivnica iz Rusije, pre nekoliko godina je imala zanimljiv intervju.

Kostjukova je pokazala veliki talenat i sa 19 godina zauzima 59. mesto na WTA listi. Ona je 2018. godine, u trenutku kada je imala samo 14 godina, stidljivo priznala da je bila zaljubljena u Novaka Đokovića.

Marta Kostjuk želela da se uda za Noleta

Ona je nakon pobede nad Nemicom Antonijom Lotner u Štutgartu od novinara na terenu dobila sledeće pitanje: Igrala si veoma agresivno… Da li si imala idola kada si odrastala?

– Kada sam odrastala nisam stvarno imala idola. Volela sam da gledam Novaka Đokovića. Zapravo, do devete godine sam verovala da će on da bude moj muž. Ali nisam se ugledala na njega, nismo isti na terenu. Njegov stil je… Pa, verovatno niko nema takav stil – rekla je tada Kostjukova stidljivo, kojoj je Jelena očigledno srušila snove.

Ona je, kao i ostali sunarodnici, teško prihvatila ratno stanje u Ukrajini, a posebno je ljuta na kolege i koleginice iz Rusije, čiju je suspenziju od strane Vimbldona, podržala.

Marta još uvek u karijeri nema osvojenu titulu, a najbolji plasman je ostvarila u februaru ove godine kada je bila na 49. mestu WTA liste.

Pročitajte: KRAH BRAKA kom je kumovao Novak Đoković! Razveli se lepotica i fudbaler! (VIDEO)

– Primetili smo da su neki teniseri iz Belorusije i Rusije u nekom trenutku spomenuli rat, ali nijednog trenutka nisu rekli da su ih njihove zemlje započele na teritoriji Ukrajine. Zbog toga tražimo od VTA, ATP i ITF da se pobrinu da igrači koji predstavljaju ove zemlje odgovore na sledeća pitanja: Da li podržavate invaziju Rusije i Bjelorusije na teritoriju Ukrajine zbog čega je izbio rat? Da li podržavate vojne aktivnosti Rusije i Belorusije u Ukrajini? Da li podržavate režim Putina i Lukašenka?

Mlada ukrajinska teniserka, inače 52. na VTA listi, direktno se obratila svim sportskim organizacijama.

– Zahtevamo da izbacite sve ruske i beloruske sportiste iz SVIH takmičenja, kao što je Vimbldon to već uradio. Dolazi vreme kada je ćutanje izdaja, a to vreme je sada – napisala je Kostjuk na svojim profilima na društvenim mrežama.

IZVOR: KURIR

FOTO: INSTAGRAM, INSTAGRAM/PRINTSCREEN