Meksički pasulj
bakina kujna

4 Decembra, 2022 13:45

Domaćice, ovaj posni specijalitet još niste isprobale a sigurno će vas oduševiti (recept)

Meksički pasulj – latinoamerički recept čija je priprema veoma jednostavna

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Meksički pasulj – zdravo i ukusno varivo, idealno za dane posta
za 6 osoba
posno jelo
priprema 150 min.

Sastojci:
* 500 g pasulja gradištanca
* 1 kašičica seckanih listova nane
* 2 lovorova lista
* 2 glavice crnog luka
* 4 srednje šargarepe
* 2 crvene paprike šilje
* 2 srednja paradajza
* 60 g kukuruza šećerca
* 100 g paste od paradajza

* 4 čena belog luka
* 1 kašičica mlevene slatke paprike
* 1 kašičica tucane ljute paprike
* mleveni biber
* ulje
* so

Pročitajte: Domaćice, ovo je vaš kec u rukavu za nedeljni ručak – Punjene paprike na nesvakidašnji način (recept)

Meksički pasulj

Foto: Svetlana Belić

Priprema:
1. Pasulj preliti vodom da ogrezne i kuvati ga dok ne proključa. Potom ga
ocediti i vratiti u veću šerpu. Preliti sa 4 litre sveže tople vode, dodati
seckanu nanu i lovorov list, pa nadalje kuvati dok pasulj ne omekša.
2. Crni luk, paradajz i crvenu papriku šilju očistiti i iseći na kockice,
šargarepu oguliti i iseći na kolutove. Belu luk ispasirati.
3. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.
Dodati šargarepu te i nju kratko propržiti. Ubaciti crvenu papriku i
paradajz, pa nastaviti prženje dok povrće napola ne omekša. Dodati
kukuruz šećerac, pastu od paradajza i pasirani beli luk, te sve zajedno
kratko propržiti.
4. Nakon što pasulj omekša, prženo povrće ubaciti u šerpu s pasuljem,
dodati mlevenu i tucanu papriku. Nastaviti kuvanje dok svi sastojci ne
omekšaju, a jelo ne dobije željenu gustinu.
5. Gotovo jelo posoliti i pobiberiti po ukusu.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Svetlana Belić