svet

August 4, 2016 16:34

By

Melina Džinović za GLORIJU: Volela bih Harisa i bez brkova

IMG_6617 foto Andreja Damnjanovic

Poznati kao par koji ne robuje ničemu, pa ni jubilejima, modna dizajnerka Melina Džinović (34) i njen suprug, pevač Haris Džinović (64) nisu specijalno proslavljali drugu godišnjicu braka.

Zapravo, kako kaže Melina, njima dvoma mnogo je značajniji 26. maj 2003. Tada su počeli zajednički život. A datum 12. jul 2014, kada su na jahti “Malteze falkon” organizovali luksuzno venčanje o kojem se danima pričalo, više im budi lepe uspomene.

Uspešna dama čije haljine, iza kojih stoji brend “Hamel”, nose i holivudske dive Šeron Stoun i Sofija Vergara, pevačica Dženifer Lopez i engleska glumica Kejt Bekinsejl, kad je pitaju kaje li se što je u braku sa zvezdom, uvek kaže da se nije udala za Harisovu profesiju, već za njega. Poslednjih godina po popularnosti ne zaostaje za suprugom, a kad je reč o željama, ne krije da je ostvarila mnoge. Čak i one o kojima je mogla samo da sanja.

Sada priželjkuje isključivo očuvanje, uspeh i zdravlje porodice koju, osim nje i muža, čine i njihovo dvoje dece – kćerka Đina i sin Kan.

“Ove godine Hari je imao ideju da se, umesto bilo kakve proslave, lepo zajedno odmorimo. Tako smo i uradili. Iznenadio me je i poklonom, ali to nije nešto što je bitno ni meni ni njemu”, priča Melina za GLORIJU.

Koliko često iznenađujete jedno drugo darovima?

Hariju je veoma teško izabrati poklon jer njega stvarno ništa materijalno ne zanima, dok on mene voli da iznenadi i bez povoda”.

Šta je najlepše suprug poklonio vama, a šta vi njemu?

“Najlepše što mi je poklonio jeste fantastičan život udvoje. I to je obostrani osećaj, ujedno i najvrednije što čovek može da poseduje”.

Koji je tajni recept za dugovečnost veze i šta se sve promenilo za ovih 14 godina vašeg zajedničkog života?

“Mogla bih da kažem da se promenilo dosta toga, i ništa. Osim ljubavi, koja je osnova, uz neka pravila uspostavljena na startu našeg zajedničkog života, naša veza rezultirala je uspešnim brakom. Kod nas je divno to što volimo i želimo iste stvari, pa pored toga što smo skladan par, mi smo i sjajni prijatelji. A to je dobitna kombinacija”.

Melina 2

Je li tačno da uopšte niste znali ko je Haris Džinović pre nego što ste ga upoznali i da ste slušali samo jednu njegovu pesmu?

“Da. Pesmu Kafano dovodila sam u vezu sa imenom, ali ne i sa likom, tako da zaista nisam bila upućena ko je Hari. Ispostavilo se da to i nije loše, naprotiv, da je dobro, jer nije bilo početnih predrasuda”.

Koja vam je njegova pesma postala najdraža i tražite li ponekad da zapeva samo za vašu dušu?

“Spisak njegovih pesama koje su mi omiljene menja se svakog trenutka. Ipak, najdraža mi je Ja ništa više nemam. Žao mi je što je retko peva na koncertima”.

Jeste li se nekad pokajali što ste se udali za poznatu ličnost?

“Nikada, ne vidim razlog zašto bi bilo tako. Ja se nisam udala za profesiju, nego za čoveka”.

Zbog čega je dobro biti supruga Harisa Džinovića? A zbog čega nije?

“Uvek je dobro biti supruga familijarnog i časnog čoveka, njegova briga za porodicu jeste ono što nas sve čini srećnim i zadovoljnim”.

U svakom braku ponekad bude i nesporazuma. Kako ih vi rešavate?

“Dijalogom. Kod nas nema klasičnih svađa, a ako se i desi neki sukob, rešavamo ga razgovorom. Zaista se retko svađamo, naš život je prilično jednostavan i konzervativan. Oboma nam je najbitnija iskrenost”.

A ko prvi popusti?

“Zavisi od situacije. Argumenti rešavaju sve i određuju ko će se povući”.

Godinama ste, zajedno sa suprugom, predmet interesovanja javnosti. Je li vam važno šta drugi misle o vama?

“Uvek mi je to bilo bitno, živimo u društvu i stalo mi je do toga šta drugi misle o meni. To smatram važnom stavkom vaspitanja. Istovremeno, to nam stavlja i neka ograničenja, tipa da povedemo računa kako se ponašamo prema okruženju”.

Zajednicka
Na koga liče deca?

“Deca su i fizički i mentalno na Harija, imaju svoje karaktere i mi puštamo da se razvijaju nezavisno od nas”.

Jednom ste rekli da Đina pokazuje sklonosti ka slikarstvu, jahanju i modi. A sin, je li on muzikalan na tatu?

“Đina jeste okrenuta umetnosti, dok je Kan više školski i sportski tip. Za sada ne pokazuju sklonost ka muzici, a to nam nije ni važno jer nam je dovoljan jedan muzičar u porodici”.

Ko je od vas dvoje popustljiviji i postoje li one tipične “neprincipijelne koalicije”: otac i kćerka, majka i sin?

“Nas dvoje nastupamo kao ujedinjeni front prema deci. Nikada jedno drugom ne oponiramo pred njima. Važno nam je da budu skromna i normalna deca, i to po onim starim, pravim vrednostima”.

Je li vam žao što niste rodili još dece?

“Mislim da je svakoj majci žao što nije rodila još dece, ali neka su nam ovo dvoje živi i zdravi, i da ih izvedemo na pravi put, bićemo najsrećniji.

Živite u više gradova, koji smatrate svojim domom?

Svaki od njih je ostavio pečat na moj život, u svakom se osećam kao u svojoj kući. Drago mi je što imam uspomene iz različitih životnih perioda sa različitih geografskih lokacija”.

PY2A4367

Nije tajna da supruga pitate za mišljenje o svakoj haljini koju kreirate. Da li ga bezrezervno slušate i kad je reč o vašem stilu?

“Kada se spremam za izlazak sa Harijem, uvek biram ono što znam da mu se sviđa. Ja bez problema priznajem da se oblačim za svog muškarca”.

Određujete li i vi njemu šta će da obuče?

“Samo u smislu da idem po buticima i pronalazim stvari koje će njemu, potencijalno, da se dopadnu”.

Da li biste ga podjednako ludo voleli i da obrije brkove? Znam da je to na nivou naučne fantastike, ali moram da vas pitam.

“Sve je u životu moguće, ali ljubav ne zavisi od fizičkog izgleda. To je Hari dokazao u prilikama kad je moj izgled oscilirao, a ja bih mu to uzvratila pa čak i kad bi nestali brkovi”.

Vaše haljine nose Šeron Stoun, Dženifer Lopez, Kejt Bekinsejl, Sofija Vergara… Da li se spisak proširio u međuvremenu? Pitam vas zbog Sindi Kraford jer je ona, uz Šeron i Dženifer, po izboru vašeg muža jedna od najlepših žena na svetu.

“Sindi još nije ponela Hamel, ali nadam se da će se i to desiti vrlo brzo. Međutim, moje želje više ne određuju poslovni smer brenda, tako da su sve slavne ličnosti koje će možda u budućnosti nositi moje haljine dobrodošle. Baš kao i širenje Hamela na svetskom nivou”.

Jeste li ljubomorni kad vaš suprug komentariše druge žene?

“Ljubomora me još nije napustila u potpunosti, ali ipak nije toliko banalna da zadire u Harijevu profesiju. Dok je učestvovao u Pinkovim zvezdama nisam imala problem sa njegovim komentarima jer mislim da je sasvim normalno da muškarac udeli kompliment lepoj ženi”.

Imate li i vi spisak najlepših frajera?

Smatram da žene, pogotovu udate, ne treba da daju komplimente muškarcima. Šalu na stranu, na mom spisku su samo žene za koje bih volela da obuku moje haljine”.

Hoćete li početi da kreirate i za muškarce?

Neću, jer u ovom trenutku mislim da dizajner koji radi svašta na kraju ne uradi ništa”.

PY2A4512

AUTOR: Zorica Zarić

FOTO: Miloš Nadeždin, Andreja Damjanović