Star

March 8, 2022 11:38

By

Milan Kalinić ulepšao damamama praznik!

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske, Natalija Trivić razgovarala je sa poznatim srpskim glumcem i televizijskim voditeljem Milanom Kalinićem, koji je kao gost u Banjaluci izveo svoju monodramsku predstavu. Bio je to svojevrsni poklon damama za Dan žena.

U neformalnom razgovoru, uz kafu, Trivićeva i Kalinić pričali su o brojnim temama, posebno o kulturi i glumi. Ona je objasnila Kaliniću da je na nedavnom sastanku sa ministarkom kulture i informisanja Republike Srbije, Majom Gojković razgovarala o saradnji dva ministarstva u oblasti kulture, posebno filmske produkcije koja je apostrofirana kao strateški važna za Republiku Srpsku i Srbiju.

– Saradnja sa ministrima prosvete, kulture i informisanja iz Srbije je u kontinuitetu veoma dobra. Već smo razgovarali o saradnji u oblasti koprodukcije filmova jer je u Republici Srpskoj u fazi usvajanja Zakon o audiovizualnim delatnostima. Kroz podsticaje produkcijskim kućama radićemo na zajedničkim projektima, posebno onim od nacionalanog značaja. Podsećam da je još prošle godine svetlo dana ugledao film Gage Antonijevića „Dara iz Jasenovca“, a uskoro počinje snimanje novog filma „Djeca Kozare“ u režiji Lordana Zafranovića – izjavila je Trivićeva.
Natalija Trivić želi da i ubuduće na kafu pozove mnoge značajne glumce regiona, kako bi ih u neformalnom razgovoru upoznala sa svojim planovima. Njena želja je da svi zajedno krenu u realizaciju koprodukcijskih filmskih projekata.