Milan Stanković neprepoznatljiv svet novine svet portal
Svet

June 9, 2024 10:15

By

Šta mu se desilo, nećete ga prepoznati: Ovako izgleda Milan Stanković posle četiri godine u manastiru (foto)

Milan Stanković neprepoznatljiv uslikan na ulici

Milana Stankovića niko nije prepoznao na ulici. Ništa od fensi momka, koji je blajhao kosu, moderno se oblačio. Ekipa Hype Paparaca, snimila je Stankovića koji je sada punačak, tamnokos, sa kosom vezanom u rep.

Milan Stanković neprepoznatljiv svet novine svet portal

screenshot Hype Paparazzo

Milan Stanković neprepoznatljiv, ni traga od nekadašnjeg fensi momka

Milana je kamera Hype tv pratila dok je ulazio na Institut za ortopediju Banjica gde je očito posetio nekog, a onda dok se vozikao po gradu i kupovao sitnice. I sve vreme niko, ali baš niko nije ga prepoznao!

Nekada popularni pevač koji je punio klubove, predstavljao Srbiju na Evroviziji pesmom “Ovo je Balkan” koju mu je napisao Goran Bregović, odrekao se slave zbog Boga.

Milan već četiri godine živi u ilegali, tačnije u manastirima gde se pridržava svih monaških pravila. Pričalo se da je odlučio da se zamonaši, ali kada je iguman Podmaina u Crnoj Gori prošle godine procenio da Milan treba još da se podvizava u molitvi, svi su pomislili da će se vratiti muzici i svetovnom životu.

Milan Stanković neprepoznatljiv svet novine svet portal

screenshot Hype Paparazzo

Čak se i njegova bivša devojka, a sada iskrena prijateljica Rada Manojlović ponadala da je manastirskoj priči kraj i da će Milan sada nešto snimiti, ali on je onda otišao u Hilandar. Sa Svete Gore su stizale slike kao i informacija da je tamo postao student teologije.

Pročitajte Milan najavio povratak na scenu, ali ipak otišao u manastir – Ovo su njegova zaduženja u njemu

Naime, pisalo se da je dobio blagoslova i upisao se u jednu od najstarijih crkvenih akademija u pravoslavnom svetu, čuvenu Atonijadu. Nakon završetka studija, kažu, imaće zvanje teologa, a ako se zamonaši može da postane sveštenomonah. Milan ništa od ovoga nije lično komentarisao, ali je povremeno na društvene mreže kačio poneku sliku ili poruku u kojoj poziva na molitvu:

“Hajde da se latimo spasonosne Isusove umnosrdačne molitve, koja je ključ za osvajanje unutrašnjih prostora, za trezvenoumlje, upoznavanje Boga, sebe i stvarnosti. A onda nam neće biti važne banalnosti i tračarenje. Tada ćemo moći da se obradujemo, a ne snebivamo kada naša braća i sestre idu u manastir. Molim vas da se najpre upoznamo, pokajemo i izmirimo s Bogom, da iskoračimo iz prolaznih i trivijalnih stvari, iz vremena u večnost. Iz statistike preživelih u punoću života. To su moje želje ljudima”, jedna je od tih poruka.

AUTOR: Svet

FOTO: Hype Paparazzo, Rajko Ristić