MILE KITIC
Star

11 Januara, 2022 16:00

Mile Kitić: „Maštao sam da budem profesor fizičkog vaspitanja!“

Mile Kitić rođen je u selu Cerani kod Dervente, taj deo današnje Republike Srpske iznedrio je pored njega i neke od najpoznatijih vokala narodne muzike — Indiru Radić Nedeljka Bajića Baju, kao i pevače koji pripadaju nešto starijoj generaciji: Nadu Topčagić, Mitra  Mirića i Miloša Bojanića..

Rođen u velikoj porodici, još kao četvorogodišnjak, Mile je svirao tamburicu i pevao kratke pesme, njegov muzički talenat zapazio je nastavnik još u Osnovnoj školi, koji je, kako pevač danas tvrdi, bio od presudnog značaja za njegov kasnije izabrani životni put.

mile kitic

BOJAN VUKOVIĆ

Međutim, kako to obično biva često je put do zvezda prepun životnog iskustva i samo jedna od etapa do vrhunske slave. Premda je Mile Kitić više od tri decenije  na javnoj sceni, i iza sebe ima veoma uspešnu karijeru i veliki broj hitova, pevač se često priseti svog detinjstva i nemaštine svoje porodice, otkrivajući da je u mnogim stvarima oskudevao u detinjstvu.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mile Kitic (@milekitic)

– Rođen sam na selu. U porodici je bilo nas petoro dece. Živeli smo od zemljoradnje. Nismo bili baš siromašni, bilo je hrane, pića, stoke… Ali, nismo mogli da priuštimo sebi sve što smo želeli, na primer, dobar bicikl, i tako neke stvari. Spavali smo u kući gde se samo ložila jedna peć, ostale sobe su bile hladne, bez grejanja. Bilo je toga i da sam spavao na mestima gde je vlaga, na buđavom dušeku. Nije bilo ni dobre garderobe, ni cipela, ali smo bili zdravi. Zato sam sad zdrav. Bar sam tako čuo da ljudi koji se malo namuče kroz detinjstvo i život, čak duže žive – prisetio se pevač sa osmehom na licu u specijalnom intervjuu za „24sedam“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mile Kitic (@milekitic)

Dok u njegovoj višespratnoj kući danas preovladavaju skupoceni komadi nameštaja, Kitić je nekad spavao u kući u kojoj se ložila jedna peć, a on je tada kao dečak, maštao je o totalno drugoj profesiji

„Maštao sam da budem profesor fizičkog vaspitanja!“

 -Osnovnu školu sam završio u selu kod Dervente, a kao jako mlad sam otišao u Sarajevo. Tamo sam završio Saobraćajno-tehničku školu i maštao sam da budem profesor fizičkog vaspitanja, jer se sportom bavim ceo život. Zato sam posle srednje škole išao na prijemni na DIF, ali ništa od toga nije bilo jer sam tada počeo da pevam i sviram – dodao je Kitić te i objasnio da se ne kaje zbog nezavršenog fakulteta.

MILE KITIĆ

ATA/IMAGES

Pročitajte: Ceci zabranili ulazak u Australiju! Menadžer Raka Marić progovorio o detaljima suđenja!

 

AUTOR: STAR

IZVOR: 24sedam.rs

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ/ATA/IMAGES