Svet

11 Maja, 2021 11:20

Mirkoviću PODMETALI NOGU! Sa Marijom SRPSKU ZASTAVU postavio na krov Evrope „Nije bilo lako ali je VREDNO“ !

Mirković se osvrnuo na jedan od najvećih datuma kada je srpska mizika i pitanju. Pre punih 14 godina Marija Šeriović zabeležila je veliki uspeh na najpopularnijem muzičkom takmičenju u Evropi. Pevačicin tim na čelu sa Sašom Mirković doneo je veliku titulu sa Evrovizije. Srpske predstavnice na ovogodišnjem Evrosongu, grupa „Hurricane“ imale su prvu probu u roterdamskoj areni „Ahoy“ juče popodne, a na sajtu „wiwibloggs„, najpopularnijem kritičkom sajtu kada je u pitanju Evrosong, naše predstavnice dobro su ocenjene. A danas se Saša Mirković se oglasio na svom Instagramu povodom velike godišnjice! A danas se Saša Mirković se oglasio na svom Instagramu povodom velike godišnjice!

Mirković slavi pobedu!

Sutra, 12.maja, na dan Sv. Vasilija Ostroškog, navršava se 14 godina od kada smo kao tim Srbije pobedili na prestižnoj Evroviziji. Pesmu koju je Marija izvela kao i celokupnu strategiju smišljao sam 2 godine. U tome su mi najviše pomogli samo Vladimir Graić – Graja (kompozitor) i pokojni Dragan Sakan(marketinški mag). Svi ostali su odmagali i postavljali noge kako ne bi ni otišli na Evroviziju. Utoliko je ta pobeda bila još svetlija, jer trebalo je sve te prepreke zaobići ili preskočiti, poneku i srušiti(npr:glasanje u Sava Centru na Beoviziji i još neka) – napisao je Mirković na svom Instagramu i dodao:

Na kraju cilj, opravdava sredstva, a pošto je cilj bio da našu zastavu Srbije postavimo na “krov” Evrope, nisam se libio da donosim i najteže odluke. Nije bilo mesta za kalkulisanje. Danas, sa ove distance od 14 godina posle siguran sam da je sve bilo mudro odradjeno. Tim i izvodjač koje sam odabrao bio je odličan. U ime svih gradjana Srbije i naše dijaspore, pobedili smo jedini put u istoriji ovog najgledanijeg šou programa na Svetu. Naravno, teže je bilo pobediti u Beogradu na Beoviziji(strahovite mućke od stane ljudi iz RTS i tadašnjih vlastodržaca). U inat svima njima, sa dobro osmišljenom strategijom, gerila marketingom, dobrom pesmom i izvodjačem, došli smo do cilja! Sve ostalo je istorija. Želim svim kolegama da u budućnosti pokušaju to da urade. Nije lako ali je vredno i ponosno – zaključio je Mirković.

FOTO: PRINTSCREEN/ INSTAGRAM PRINTSCREEN