svet

14 Juna, 2016 18:18

#MojaKravicaFoodTalk2016 – Vesna de Vinča: Za mene je revolucija u hrani monaška, zdrava i jednolična hrana

vesna de vinca

Konferencija o hrani i vinu „Moja Kravica Food Talk 2016“ pod sloganom Food Revolution, koju već četvrtu godinu zaredom organizuje Color Press Grupa održana je 3. juna u turističkom kompleksu Ribarsko ostrvo u Novom Sadu.

Legendarni TV-voditelj Oliver Mlakar ove godine se našao u ulozi voditelja, a konferenciju je otvorila Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Moro je tokom uvodnog obraćanja upoznala prisutne sa uticajem francuske kuhinje, kao i sa njenim istorijskim nastankom: „Francusku kuhinju je UNESCO 2010. godine uvrstio na listu svetske kulturne baštine. Još iz perioda renesanse stvorena je veza između kuhinje i identiteta zemlje, a taj identitet poznat je u celom svetu“, rekla je ambasadorka i dodala da su prvi priručnici od kojih su nastali prvi kuvari, napisani upravo u Francuskoj.

Otvaranju konferencije prisustvovao je i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu Goran Sečujski, koji je rekao da hrana i vino za zemlje u regionu predstavljaju veliki potencijal.

Gost konferencije bila je i Vesna de Vinča, vlasnica kompanije Miss Yu, koja je za naš portal rekla:

Možda ću se razlikovati od drugih koji su ovde prisutni. Ja mislim da je revolucija u hrani ustvari, prvo konzumiranje hrane isključivo kao leka i drugo, odustajanje od hrane, znači apstinencija, gladovanje.“

Kompletan razgovor poslušajte u videu: