mrkonjic
Svet

November 28, 2021 11:06

By

Mrka ovo nije prepustio Ani! Za života obezbedio grobnicu i sanduk sa petokrakom!

Milutin Mrkonjić je juče preminuo, ali je još ranije ostavio instrukcije kako želi da bude sahranjen. Njegova odluka je u skladu sa ubeđenjima i idelogijom kojoj je pripado, uz to kako je govorio za medije sva uputstva je ostavio Daši, njegovoj zakonitoj ženi. Verovatno, nije želeo a u teškom trenutku opterećuje ženu koju je najviše voleo – Anu Bekutu.

Mrka ovo nije prepustio Ani!

Mrkonjić je sa suprugom Draganom kupio porodičnu grobnicu, koja je, na njegovo insistiranje, morala da bude pored kafane, piše 24/7.rs.

On je porodičnu grobnicu kupio pre više od 30 godina,  a jedna od želja mu je da bude sahranje u sanduku s petokrakom, jer je ostao veran komunističkoj ideologiji.

dragana dasa mrkonjic

Grobnicu smo kupili moja supruga Dragana i ja pre 28 godina, porodičnu grobnicu Dragane i Milutina Mrkonjića. Sve je na njeno ime, nisam hteo da me bilo ko drugi sahranjuje. Ako me Daša izbaci, izbaciće me – rekao je tada Mrkonjić, prenosi pomenuti portal.

Počasni predsednik SPS tada je rekao da će biti sahranjen u sanduku s petokrakom jer nije vernik.

Ako me Daša bude nekad pitala kakav sanduk želim, to ću da kažem, s petokrakom i onom prizmom što su nosili komunisti. Ordenje koje sam dobio od Tita i Slobodana Miloševića ide sa mnom u sanduk. Mada, ordenje ću možda da poklonim Socijalističkoj partiji Srbije, vidim da je Dačić dobio ordenje, to je dobro, čestitam mu – kazao je Mrkonjić u dahu, a na opasku da je on to već spremio “plan i program” za sahranu, naveo je:

Tako je. Neću da me država sahranjuje, sve sam sam smislio. Daša sve zna. Svi papiri su kod Daše.

FOTO: DRAGAN GAJIĆ/ PRINTSCREEN