Prijin drugi koncert u Štark Areni
svet

March 9, 2015 11:56

By

Muče vas grčevi u nogama: Probajte ove jednostavne recepte

bol-u-kolenu-250x250

Da li ste i vi jedna od osoba koje pate od iznenadnog grčenja mišića u nogama? Ako vas ova boljka budi iz sna ili ometa vaše svakodnevne aktivnosti, olakšanje potražite u prirodnim rešenjima.

Protiv bolova u mišićima pokušajte sa našim savetima:

Hrana bogata kalijumom

Jedan od najčešćih uzroka za grčenje mišića jeste manjak kalijuma u telu. Da bi uravnotežili nivoe ovog vrednog minerala jedite hranu bogatu tim važnim sastojkom, poput banana i krompira.Nedostatak kalijuma možete nadoknaditi i ako redovno pijete toplu vodu u koju ste dodali po jednu kašičicu jabukvog sirćeta i domaćeg meda.

Krećite se

Do grčenja u mišićima može doći i zbog manjka kretanja, odnosno višesatnog sedenja ili ležanja u istoj pozi. Najlogičniji odgovor takvoj vrsti grčeva je fizička aktivnost.Ne zaboravite da se bavite nekom fizičkom aktivnošću, šetajte, a kada ste prikovani za kancelariju – ustajte svakih dvadesetak minuta, rastegnite se i nastavite s poslom.

Topli oblozi

Kada vas uhvati grč, pritisnite sredinu bolnog mesta u trajanju od 15 -tak sekundi, opustite mišić pa ponovite dok bol ne popusti. Uvek možete koristiti tople obloge ili toplu kupku koja će opustiti sve mišiće. 

IZVOR: zadovoljna.hr

FOTO: wikipedia