svet

November 6, 2013 13:10

By

Najbolja sportska akcija godine: Osnovci učinili druga sa posebnim potrebama herojem dana i rasplakali planetu

posebnepotrebe 1

U jednoj mičigenskoj osnovnoj školi, učenici su nedavno izveli akciju koja je sve rasplakala, ali je i bila ozbiljna lekcija iz humanosti odraslima. Osmaci iz jednog odeljenja odlučili su da urade nešto posebno za svog druga sa posebnim potrebama Kita Ora, da ga učine herojem dana, a to su izveli na spektakulatan način.

Kit ima problema sa učenjem i ponašanjem i zbog svoje krhosti i stanja svesti nikada nije igrao popularni američki fudbal, iako je prisustvovao svim treninzima. Zato su njegovi saigrači odlučili da na jednoj utakmici ostvare san svog druga iz odeljenja.

Šokirali su publiku kada su, umesto da postignu tačdaun, zaustavili akciju na metar od linije koja označava da su poentirali. U tu, “endzonu” nisu hteli da uđu tog dana tek tako. U tom trenutku uveli su Kita na teren, zakrilili ga sa svih strana, a onda na signal krenuli svi napred, probivši redove rivala i omogućivši Kitu da utrči u endzonu. Postigao je tačdaun u akciji za sva vremena. Šokirali su trenere. Svoje roditelje. A rasplakali planetu.

“Znate… On nikada nije bio kul, nikada nije bio popularan… A eto, baš on, takav, praktično neko ko je bio – niko, uspeo je da svima ulepša dan”, rekao je Džastis Miler, Kitov saigrač, priznavši kroz suze da on sam nije došao na tu ideju, ali da ju je prihvatio kada su mu drugovi predložili takvu akciju:

“Iskreno, meni ranije nije padalo na pamet da od Kita napravim heroja. Jednostavno, bio sam kao mnogi drugi, hteo sam da je meni lepo, i nekim mojim bliskim prijateljima. Ali, ova akcija je od mene stvorila čoveka – koji želi svima dobro”.

Autor: Life Content
Izvor: Blic