svet

November 5, 2013 15:20

By

Ne zna se koliko ih je prošlo kroz Belu kuću: Kenedi žene tretirao kao seksualne igračke

dzon kenedi

Bivši američki predsednik Džon Kenedi imao je izvanrednu i radosnu Džeki, koja je podržavala njegove predsedničke ambicije, imao je filmske zvezde, mladu stažistkinju i još mnogo drugih žena, piše u najnovijoj knjizi o njemu “The Kennedy Half-Century: The Presidency, Assssination and Lasting Legacy of Jonh. F. Kennedy”.

Kenedi, ubijen u Dalasu pre 50 godina, imao je složene veze sa ženama, ili su mu bile adut u trci za Belu kuću ili sredstvo da zadovolji svoje, kako se navodi, neiscrpne ljubavne želje.

“Sve je zavisilo od žena… Mogao je da bude šarmantan i pun poštovanja prema ženama koje su imale uticaj, ali je imao velike seksualne apetite, pa se danas može reći da se ophodio prema mladim lepim ženama kao prema seksualnim igračkama”, rekao je Lari Sabato, autor knjige.

dzon i dzeki kenedi

Priča o Kenediju kao da nema nikakve veze s pričom o Džeki, mladoj Žaklin Buvije, rodjenoj u julu 1929. godine u dobrostojećoj porodici i koja je postala sinonim za šik i eleganciju.

Tadašnja 24-godišnja studentkinja novinarstva i tek izabrani senator Kenedi od 36 godina venčali su se 1953. godine.

Džeki je podržala supruga da napiše delo “Hrabost u politici, nekoliko velikih figura u američkoj istoriji politike”, za koju je dobio Pulicerovu nagradu. On se tada oporavljao posle operacije leđa.

Bila je uz njega tokom predsedničke kampanje protiv Ričarda Niksona.

Džeki je u Beloj kući postala odraz kulture i umetnosti, bila je domaćica brojnim takvim dešavanjima i istovremeno se brinula o deci, Kerolajn i Džon-Džonu.

Nekoliko sati posle ubistva Kenedija, Džeki je katogorično odbila da skine svoj komplet marke Šanel koji je bio isprskan krvlju. “Hoću da svi vide šta su uradili“, rekla je ona.

Džeki Kenedi, koja se kasnije udala za bogatog Grka Aristotela Onazisa, preminula je 1994. godine u 65 godini.

dzon kenedi 3

U javnosti, Kenedijevi su pokazivali sliku savršenog bračnog para, ali predsednik nije takav bio privatno. Njegova avantura s Merilin Monro i njeno čuveno mazno pevanje “Happy Birthday, Mr. President” na gala rođendanskom slavlju predsednika, ostalo je u pamćenju svih.

Ne samo da je Džeki znala za tu vezu, već je pozvala čuvenu glumicu da je zameni. “Vi ćete voditi računa o Beloj kući, preuzećete odgovornost prve dame države, ja ću otići, a vama ostaju problemi”, rekla je Džeki glumici.

Pod “problemima”, Džeki je mislila na Džudit Kempbel, koja je imala dve godine vezu s predsednikom, na Mimi Berdsli, stažistkinju u Beloj kući koja je jednom prilikom rekla da joj je predsednik bio prvi muškarac.

Niko ne zna koliko je anonimnih žena prošlo kroz Belu kuću, ali dovoljno da se sumnja da je Kenedi bio žrtva špijuniranja ili ucene tokom hladnog rata.

“Bio je ludo neoprezan”, rekao je Sabato i dodao da su neke od tih žena imale sumnjivo ponašanje. Prema njegovim rečima, Kenedi nije prestajao da rizikuje svoje mesto predsednika i porodicu i sigurno je znao da strane obaveštajne službe znaju šta radi.

Čak i njegova majka Rouz Kenedi je znala za čuvenu aferu svog supruga Džozefa Kenedija s glumicom Glorijom Svanson.

Izvor: Blic
Foto: AP