Nega kože tokom hladnih dana svet portal svet tabloid
Svet

November 19, 2023 10:15

By

Zaštitite kožu tokom hladnih dana: Uz ove savete ćete izgledati lepše i negovano

Nega kože tokom hladnih dana veoma je bitna

Briga o koži tokom hladnih dana je važna, jer niže temperature i niži nivoi vlažnosti mogu dovesti do suve i iritirane kože. Na izgled i stanje kože utiču mnogi faktori – genetika, starost, korišćenje određenih lekova, način života i mnogi spoljašnji faktori na koje ne možemo mnogo uticati. Trudite se da živite što zdravijim životom, unosite dovoljne količine tečnosti, vitamina i drugih hranljivih materija, uvrstite u svoj život svakodnevne fizičke aktivnosti i trudite se da izbegavate stresne situacije koliko god možete.

Nega kože tokom hladnih dana svet portal svet tabloid

Pexels

Nega kože tokom hladnih dana – saveti

Hidratacija je ključna – Pijte puno vode da ostanete hidrirani.

Nežno čišćenje – Koristite blagi, hidratantni čistač za čišćenje lica. Izbegavajte gruba sredstva za čišćenje koja mogu ukloniti prirodna ulja.

Redovno hidriranje – Izaberite bogatu, omekšavajuću hidratantnu kremu da bi vaša koža bila hidrirana. Potražite proizvode sa sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, glicerin i ceramidi. Nanesite hidratantnu kremu odmah nakon čišćenja da biste zadržali vlagu.

Krema za sunčanje – Čak i po hladnom vremenu, UV zraci mogu oštetiti vašu kožu. Nanesite kremu za sunčanje širokog spektra sa najmanje SPF 30, posebno ako ćete provoditi vreme na otvorenom.

Piling – Uradite piling kože 1-2 puta nedeljno da biste uklonili mrtve ćelije kože i podstakli obnavljanje ćelija. Ovo može pomoći vašoj hidratantnoj kremi da bolje prodre.

Nega kože tokom hladnih dana svet portal svet tabloid

Pexels

Zdrava ishrana i hidatacija ključne kada je nega kože tokom hladnih dana u pitanju

Zaštitite svoje usne – Usne mogu postati suve i ispucale na hladnom vremenu. Koristite balzam za usne sa hidratantnim sastojcima kao što su ši puter ili pčelinji vosak.

Nanesite slojeve za negu kože – Ako vaša koža ima tendenciju da postane veoma suva, razmislite o slojevima proizvoda za negu kože. Počnite sa hidratantnim serumom i nastavite sa hidratantnom kremom.

Ostanite hidrirani i jedite zdravu ishranu – Jedite hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, antioksidansima i vitaminima, jer mogu doprineti zdravoj koži. Hrana poput masne ribe, orašastih plodova i voća može biti korisna.

Ograničite vruće tuševe i kupke – Iako je primamljivo da se tuširate ili kupate po hladnom vremenu, to može doprineti suvoći. Održavajte umerenu temperaturu vode i ograničite vreme koje provodite pod tušem.

Koristite noćne maske – Razmislite o korišćenju hidratantne maske preko noći jednom ili dva puta nedeljno kako biste svojoj koži dali dodatni podsticaj vlažnosti.

Nega kože tokom hladnih dana svet portal svet tabloid

Pexels

Pročitajte Nega kože koja će učiniti da se apsolutno svakog jutra osećate kao prava boginja

Zapamtite da je svačija koža različita, pa će možda biti potrebno malo eksperimentisanja da biste pronašli proizvode i rutinu koji vam najbolje odgovaraju kada je nega kože tokom hladnih dana u pitanju.  Ako imate specifične probleme ili stanja kože, uvek je dobra ideja da se konsultujete sa dermatologom za personalizovan savet.

AUTOR: SVET

FOTO: Pexels