svet

November 13, 2013 20:23

By

Neosporna istina o Gvozdenom Majku: Droga, silovanje i Bred Pit u bračnom krevetu

Mike Tyson

U danas objavljenoj kontroverznoj autobiografiji, “Neosporna istina” (Undisputed Truth), 47-godišnji Majkl Džerard “Majk” Tajson prisetio se svog dosadašnjeg života, ispunjenog kokainom, orgijama, vremenom provedenim iza rešetaka, bankrotom i dramom koja kao da nema kraja.

Između ostalog, opisao je kako je pokušao da izbegne zatvor zbog silovanja mlade takmičarke na izboru lepote Dezire Vošington (18) tako što je posetio ciganku vračaru koja mu je rekla kako će na njega baciti čaroliju koja će ga spasti od zatvora ako u jednu posudu stavi 500 dolara, pomokri se na njih i ostavi ih ispod svog kreveta tri dana.

“Znao sam da se radi o prevari i da taj lik ništa ne može”, reči su kojima je Tajson opisao i susret s jednim vudu sveštenikom.

Priznao je i kako je sledio uputstva jednog sveštenika iz reda afro-kubanske religije Santerija koji mu je savetovao da jedne noći uđe u sudnicu s golubom i jajetom.

1992. godina - Majk Tajson nakon što je i zvanično osuđen za silovanje

1992. godina – Majk Tajson nakon što je i zvanično osuđen za silovanje

“Gotovo sam poverovao da bi to moglo da upali. Za sebe sam mislio da sam nepobediv. Ništa me nije sputavalo. Bio sam najmlađi prvak u teškoj kategoriji u istoriji boksa. Bio sam reinkarnacija Aleksandra Velikog”, priseća se Tajson svoje prepotentnosti.

Pre nego što je 1992. završio u zatvoru, gde je za silovanje osuđen na šest, a iza rešetaka proveo tri godine, odveo u krevet brojne devojke. Veruje kako mu je boravak u zatvoru spasao život.

Njegova majka Lorna Me bila je teški alkoholičar i često je spavala s muškarcima s kojima nije želela, samo da bi svojoj porodici osigurala krov nad glavom. Čovek za kojeg mu je rekla da je njegov biološki otac, bio je zapravo “uspešan” podvodač.

“Imao je samo sedam godina kada se penjao kroz prozore kuća i krao što god mu je došlo pod ruku.”

Majk je istakao kako nije bilo mnogo svetlih trenutaka u njegovom detinjstvu, no seća se da mu je film iz 1977. o velikom Muhamedu Aliju “The Greatest” promenio život i da je gledajući ga shvatio da želi da postane bokser.

Malo pre 13. rođendana je uhvaćen zbog krađe i poslat u popravni dom gde je upoznao učitelja koji je u njemu video potencijal.

Godine 1980. upoznao ga je s čovekom koji mu je promenio život – legendarnim trenerom Kas D’Amatom. Sa 20 godina je osvojio titulu šampiona.

1997. godina - Legendarni meč za titulu šampiona u teškoj kategoriji, kada je protivniku Ivanderu Holifildu odgrizao deo uha

1997. godina – Legendarni meč za titulu šampiona u teškoj kategoriji, kada je protivniku Ivanderu Holifildu odgrizao deo uha

“Nisam skidao pojas celu noć. Ponekad sam se znao skinuti go i ostaviti samo pojas oko struka i tako voditi ljubav s devojkom”, priseća se Majk u knjizi.

Novac u njegovim džepovima se gomilao, a devojke su mu doslovce padale pred noge. Tako je, kaže, upoznao i Naomi Kembel.

U isto vreme bio je i s misicom Suzet Čarls. Nakon toga je upoznao glumicu Robin Givens, svoju prvu suprugu, koju je varao kao i sve svoje devojke. Ona ga je javno optužila za maltretiranje i razvod je bio neizbežan.

U svojoj knjizi opisao je i trenutak kada je uhvatio Robin kako ga vara sa Bredom Pitom.

Naime, dok je parnica bila u toku, Tajson se dovezao do njene kuće u Los Anđelesu. Video ju je, kako je prvo pomislio, u ženskom društvu. No, dugokosa plavuša bila je – Bred Pit, koji je kada je video Tajsona “izgledao kao da proživljava poslednje trenutke u životu”.

Sa prvom suprugom Robin Givens

Sa prvom suprugom Robin Givens

Izašao je iz zatvora kada je imao 29 godina i nedugo zatim oženio je jednu od svojih brojnih devojaka – Moniku. Zarađeni novac mahnito je trošio, brže nego što ga je zarađivao.

Godine 1997. suočio se s ličnim bankrotom i morao je da proda svoja 62 automobila.

Dve godine kasnije ponovo je završio u zatvoru zbog napada, a kada je izašao, bio je uveren da je prilikom seksa s prostitutkama na Kubi “zaradio” sidu. Druga žena se od njega razvela kad joj je priznao da ima sidu, što se kasnije ispostavilo netačnim.

Ipak, priznaje da je to ne bi sprečilo da pokrene brakorazvodnu parnicu jer ju je varao s mnogima. Striptizeti iz Feniksa napravio je i dete, a to je bila samo tačka na “i”, piše Majk.

Tajson bio je zavisnik od seksa, droge i alkohola, koji se celi život borio “da savlada svoj apetit”.

Otkrio je kako je i dok je snimao film “Mamurluk” bio drogiran. Ubrzo nakon toga zadesila ga je velika tragedija. Njegova četvorogodišnja ćerka je umrla u stravičnoj nesreći.

Od tada, Tajson pokušava da se promeni. Išao je na brojne terapije, u vezi je s Kiki koju zna od svoje 13. godine i s njom ima dvoje dece. Sada želi da bude dobar otac i suprug i pokušava da se izleči od zavisnosti od droge.

Izvor: RTS
Foto: Tanjug/AP