svet

August 5, 2016 13:02

By

Rade Šerbedžija i Lenka Udovički za novi broj GLORIJE: Kako su nas oterali pištoljem

Naslovna 687-page-001

Glumac Rade Šerbedžija i njegova supruga Lenka Udovički prošli su u životu kroz mnogo toga. U intervju za GLORIJU njih dvoje su otkrili zbog čega su morali svojevremeno da napuste Beograd.

“Rade je čovek od integriteta. Nije hteo da se svrstava ni na jednu stranu. Raspala se država u kojoj je rođen i živeo. Sve smo to doživljavali veoma emotivno”, rekla je Lenka Udovički i dodala:

Išli smo kolima po Dubrovniku i videli splaljeni Cavtat i okolna mesta. To nam je teško palo. Bila sam tada u drugom stanju s Ninom, našom prvom ćerkom. Rade je po povratku u Beograd o tome javno govorio na Studiju B. Nije hteo da ćuti. Takav je. Ono što misli i oseća saopšti bez obzira na posledice”.

Lenka navodi i kako su morali da napuste Beograd.

“Iako je Beograd bio njegov izbor i želja, morao je da ga napusti posle jednog grubog napada. S nekoliko prijatelja, među kojima je bila i njegova studentkinja Branka Katić, otišao u “Nanu” da proslavi rođenje ćerke Nine. Te noći je jedan čovek potegao pištolj na njega. Svašta mu je rekao, vređao ga. Možete zamisliti šta se sve tu događalo. Sutradan je Rade otputovao u Ljubljanu gde je s Radkom Poličem Racom igrao predstavu u Cankarjevom domu. Pozvao me je i saopštio da moram da dođem u slovenačku prestonicu. O napadu potezanju pištolja nije mi rekao ni reč. Osećala sam da se nešto krupno dešava”.

Ostatak teksta pročitajte u novoj Gloriji, koja takođe donosi:

Hristina Popović:
OČI U OČI S AJKULAMA

Srđan Gojković Gile:
ROKER OTKRIO BUDISTIČKU MEDITACIJU

Kejt Mos:
UDALA SE UDATA ŽENA

Ana Nikolić:
SVADBA BEZ SVEDOKA

Marko Stojanović Luis
EMOTIVNO SEĆANJE NA PREMINULOG TATU