Bivši dečko Jelene Đoković svet portal svet
Svet

June 2, 2024 10:15

By

Mnogi je kritikuju, ali samo njoj veruje kada je najteže, Novak priznao: Sve dugujem Jeleni

Novak Đoković pobedio, pa otkrio ko mu daje snagu u teškim trenucima

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković uspeo je posle velike borbe da se plasira u osminu finala Rolan Garosa, pošto je u meču trećeg kola punom preokreta savladao Lorenca Musetija.

Novak Đoković pobedio svet novine svet portal

Getty images

Novak Đoković pobedio, preokret se desio u kada je pogledao u Jelenu

Novak je još jednom dokazao zašto je i dalje prvi igrač sveta i najbolji svih vremena. Sve prepreke je prebrodio i zaostatak od 2:1 u setovima protiv Italijana pretvorio je u pobedu od 3:2 i prolazak u osminu finala – 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0.

Ako je suditi po viđenom, prelomni trenutak se dogodio u četvrtom setu kada je Đoković pogledao u svoju suprugu Jelenu. On je pogledao ka svojoj loži, stegao reket i svojoj supruzi uputio pogled koji je govorio kao da sada zna šta treba da uradi.

Novak Đoković pobedio svet novine svet portal

Getty images

Nakon što je Novak Đoković pobedio, jedno od pitanja na konferenciji za novinare nakon meča je bilo i šta se tačno dogodilo u tom prelomnom gemu, a Novak je odgovorio:

“Imao sam malu razmenu osmehu sa Jelenom. Ona mi je novi psiholog, novi-stari. Hvala svima što ste ostali. Ovo su istorijski trenuci. Treće kolo, nije kraj turnira. Ovakvi mečevi zauvek ostaju”, rekao je Đoković sa osmehom.

Pročitajte Đokovići na crvenom tepihu – Novak peti put najbolji sportista sveta a svi komentarišu Jelenin stajling FOTO

Novak i Jelena su se još u srednjoj školi i nakon dugogodišnje veze ljubav su “krunisali” brakom 2014. godine, a ubrzo su dobili sina Stefana i kćerku Taru. Iako važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, Jelena je neretko nailazila na nerazumevanje okoline jer praktikuje poseban režim ishrane.

Novak Đoković pobedio svet novine svet portal

Getty Images

Poznato je da najbolji teniser sveta ne voli previše da govori o svom privatnom životu, ali je svojevremeno u intervjuu za nemački list “Die Welt” otkrio pojedine detalje koji govore u prilog tome koliko su Jelena i on povezani.

“Sve dugujem mojoj ženi Jeleni…”, rekao je Novak.

“Ona mi je pomogla kada sam bio bukvalno slomljen. Pomogla mi je kada nisam imao više motivacije da igram tenis. Nije mi se to više sviđalo i pitao sam se da li je vredno da se stalno nosim sa umorom i bolom… Želeo sam da prestanem”, dodao je najbolji teniser sveta u iskrenom intervjuu u kom je priznao da mu je bilo teško da balansira između terena i porodice.

Delovalo je da je Đoković najviše problema imao tokom 2017. godine kada ga je mučila povreda lakta, rastao se s timom i, po sopstvenom priznanju, bio je tvrdoglav.

Novak Đoković pobedio svet novine svet portal

Getty images

“Pokušavao sam da ‘pronađem sebe’, ali neuspešno. Bio sam nervozan, nisam igrao dobro i jednom kada upadnete u takvu rupu, samo još više tonete”.

“Krivio sam sve za to… Prošlogodišnji neuspeh na Rolan Garosu protiv Marka Čekinata? Tada me je Jelena ‘izlečila’, ohrabrila me je i rekla da mi je potrebno samo strpljenje, da moja familija nikada nije izgubila veru u mene, kao i da će ona uvek biti uz mene. Trebalo je samo da ne bude nestrpljiv i da ne uništim sve ono što smo napravili”, naveo je Novak.

AUTOR: Svet

FOTO: GETTY images