scandal

May 18, 2018 23:00

By

OGLASIO SE PREDSTAVNIK CRNE GORE NA EVROVIZIJI: Nakon što je izvređao decu sa invaliditetom i žene, rekao je i OVO!


Predstavnik Crne Gore na Evroviziji Vanja Radovanović izvinio se zbog šale na račun dece s invaliditetom na konferenciji za štampu u Lisabonu, održanoj uoči nastupa na evrovizijskom takmičenju.

 

Saopštenje je prenela “Antena M”, a ovde ga možete pročitati u celosti.

“Osećam ogromnu potrebu da još jednom uputim javno izvinjenje svima onima koji su se našli uvređeni mojim rečima izgovorenim 2. maja na konferenciji za medije u Lisabonu, kada sam pokušao da interpretiram šalu britanskog komičara Rikija Džervejza.

Kada sam je ispričao, nesam imao ni primisao u glavi da se šalim sa decom koja imaju oštećenja sluha, vida i govora, i/li decom koja su obolela od kancera, već sam taj vic ispričao misleći da će svi razumeti da se on zapravo bavi okrutnošću života. Na žalost, većina to nije razumela, jednako kao ni moju šalu upućenu ženama iz delegacije i meni je najiskrenije žao zbog toga.

Izrugivanje s jednom bolešću kao što je kancer i stanju, kao što je invaliditet, ili ženama jer su žene, odnosno različitostima, takođe, nije bila moja namera, jer sam još kao mali i sam osetio kako je izgubiti nekog najdragocijenijeg i to jednu ženu, zbog bolesti i nipošto sebi ne bih dozvolio, niti oprostio da mi to bude predmet šale.

Odgovornost za sve učinjeno je isključivo moja, a ne nikako bilo koga od članova naše delegacije i veoma mi je žao što su se zbog mene našli u veoma nezavidnoj situaciji, ne samo oni, već cela ekipa RTCG-a, koja je više od tri meseca na ovom projektu radila svoj posao izuzetno časno, predano i profesionalno (što dokazuje i nagrada za najbolju od 43 delegacije na Evrosongu) i želim da naglasim da preuzimam apsolutnu odgovornost za svoje postupke i sve što se dešava.

Meni kao pojedincu su uvek smetali stavovi i odnos društva prema deci koja su drugačija na bilo koji način. Zato sam nebrojeno puta bio podrška različitostima, jer bi one trebalo da budu vrednost ovog društva, a morale bi imati podršku sistema.

Oni koji me poznaju, znaju da kroz život idem trudeći se da budem čovek i da govorim više kroz dela, a manje kroz reči. Tako će uvek biti.

Opraštam onima, koji su u reakcijama na moje reči, meni, mojoj deci, mojoj porodici pretili, proklinjali, želeli najgore, spominjali sanduke i decu u istoj rečenici, spominjali one koji više ne mogu ništa da kažu.

Hvala svima koji nijesu pristali na hajku.

Verujem da ćemo se moja porodica i ja od ovoga oporaviti, da ću svojim radom i angažovanjem, pre svega deci i ugroženim grupama, ali i svima ostalima, opet dokazati da su mi namere bile časne i da to, ništa, pa ni jedan nepromišljeni vic ili šala na račun žena, ne može promeniti.

Još jednom duboko izvinjenje svima koji su bili uvređeni”.

AUTOR: scandal!

FOTO: printscreen