svet

October 12, 2013 10:00

By

Oproštaj od Zvezde na proleće: Delije čekaju Stankovića na Marakani

DEJAN STANKOVIC I SAVO MILOŠEVIC
Dejan Stanković se oprostio od aktivnog igranja fudbala u dresu Intera i fudbalske reprezentacije Srbije, a sledeća je utakmica na beogradskoj Marakani, na kojoj će pozdraviti navijače Crvene zvezde, kluba u kom je započeo blistavu karijeru.

Stanković se prvo oprostio od Intera, u kom je u novijoj istoriji po statusu i poštovanju u klubu i među navijačima bio odmah iza Havijera Zanetija, a zatim i od reprezentacije Srbije u meču protiv Japana, u kojoj je rekordni 103. put obukao dres.

Odigrao je samo 10 minuta, pozdravio navijače u Novom Sadu, zahvalio im se na divnom popodnevu, a selektor “orlova” Siniša Mihajlović mu je poželeo sreću u budućnosti, bez obzira na to čime će se baviti, a vrata tabora reprezentacije će mu uvek biti otvorena.

Igračku karijeru počeo je u Crvenoj zvezdi, za koju je debitovao kao 16-godišnjak, navijači će pamtiti njegove golove protiv Kajzerslauterna, u večitim derbijima, a postao je i najmlađi kapiten u klupskoj istoriji kao devetnaestogodišnjak.

Na Svetskom prvenstvu je 1998. godine zatim u dresu Jugoslavije “očešao” loptu i poslao je iza Kepkea za vođstvo protiv Nemačke, još jednom najavivši da je pred njim velika karijera, a veliki napredak je doneo preranu promenu sredine, pa je dres Zvezde zamenio opremom Lacija.

Ipak, vratiće se na Marakanu, na proleće će biti otvorene i kapije u Ljutice Bogdana, kada će navijači Crvene zvezde imati prilike da pozdrave njegov odlazak u fudbalsku legendu.

“Crvena zvezda je izuzetno ponosna što je u njenim redovima stasao i izrastao u velikog igrača i čoveka fudbaler koji je svojim ponašanjem na terenu i van njega apsolutno zaslužio da se pred njim ‘stoji mirno’. Dejan Stanković je najavio da će sledeće godine, na proleće, na svojoj Marakani organizovati oproštaj od igračke karijere. Na istinskom spektaklu koji se očekuje na našem stadionu, Dejan planira da ugosti najveće zvezde domaćeg i svetskog fudbala, sa kojima je više nego uspešno, tokom dvodecenijske karijere, sarađivao i bio saigrač. Svaka čast majstore, čekamo te na Marakani”, saopšteno je na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

http://youtu.be/KztHp9Vv2NY

Izvor: Blic