otac marinka rokvića
Star

9 Novembra, 2021 18:48

Ovo je OTAC Marinka Rokvića! Ubijen je na kućnom pragu, a njegovu SMRT pevač nikad nije prežalio!

Marinko Rokvić preminuo je 6.novembra nakon duge i teške borbe sa kancerom pankreasa, a malo ko zna kako je izgledao pevačev otac pored koga će Marinko biti sahranjen.

Ovo je otac Marinka Rokvića!

Otac Marinka Rokvića, Drago Rokvić nastradao je tokom rata u Bosni i Hercegovini, a njegov unuk Nikola svake godine podeli poneki detalj iz života svog dede.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

Na današnji dan 1997. godine je sahranjen moj deda Drago Rokvić. Svako ko ga je poznavao, znao je kakva je gromada od čoveka bio. Sećam ga se, kroz maglu, vedar i nasmejan, ali čestoljut na nepravdu, u šali najviše na Tita. Čak mu je i uzrečica bila: ‘Je*o te Tito!’… Davao je sve. Voleo je ljude, ne deleći ga po veri i naciji. A onda je došla ta užasna 1995. godina. Baka je uspela da prebegne u Beograd, usput se mimoišla sa dekom koji je otišao u Bosanski Petrovac i tu mu se gubi svaki trag. O dedi nismo znali ništa pune dve godine. Za dedu smo čuli 1997. godine kada su ga pronašli u zajedničkoj grobnici. Mučenički je stradao: Bio je mučen i na kraju mu je prerezan vrat. Telo mog dede, za te dve godine koliko je ležao u zemlji nije bilo trulo i ostalo je čitavo. Slava Bogu. Večna ti slava, tvoj Majkan – napisao je Nikola na Instagramu 2019. godine, a tragičnog događaja prisetio se i avgusta ove godine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MARINKO ROKVIĆ (@marinkorokvicofficial)

Podsećanja radi i sam Marinko je prilikom gostovanja u jednoj emisiji govorio o očevoj smrti.

Najteži trenutak u životu mi je bio gubitak oca kada je Krajina pala. To se ne zaboravlja. Niko se nije nadao da će se to izdešavati. Igra sudbine. Otac nije hteo da ode sa svog ognjišta, imao je 75 godina, nije učestvovao u ratu, nikom ništa loše učinio, pomagao je svima. Ubijen je na kućnom pragu – rekao je svojevremeno Rokvić.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

FOTO: RAJKO RISTIĆ