svet

January 6, 2015 19:39

By

Ovo mu nije trebalo: Poznati glumac naljutio feministkinje

sipa_00680594_000033

Poznati glumac Rasel Krou prokomentarisao je činjenicu da čak 62 odsto dobitnika Oskara u kategoriji najbolje glumice ima manje od 35 godina.

“Najbolja stvar u industriji je to što postoji niz različitih uloga za ljude u različitim stadijumima života”, rekao je glumac u intervjuu za Australian Women’s Weekly i objasnio zašto neke starije glumice ne dobijaju uloge, a ovaj njegov komentar je naljutio feministkinje.

“Iskreno, mislim da većina žena koje govore da im više ne nude uloge, spadaju u kategoriju žena koje sa 40, 45 ili 48 godina još uvek žele glumiti mlade devojke i nije im jasno zašto ih ne angažuju u ulogama predviđenim za 21-godišnjakinje”, rekao je Rasel i dodao da bi, na primer, Meril Strip dala mnogo razloga i argumenata zašto je to što neke od njih govore glupost.
“Isto će učiniti i Helen Miren. Ako ste spremni da živite u svojoj koži, radićete kao glumac”, rekao je Krou.

Ovaj njegov komentar naišao je na kritike mnogih koji su zaključili da to što govori nije istina i da je izabrao glumice koje spadaju u kategoriju retkih 50-godišnjakinja kojima je “dopušteno” da se pojave na velikom platnu.

Autor: Life Content
Foto: Sipa