panakota s malinama
Svet

July 29, 2023 13:45

By

San snova na tanjiru: Panakota s malinama osvežiće vaš dan RECEPT

Panakota s malinama – neodoljiva poslastica koju ćete obožavati

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 12 osoba
mrsno jelo
priprema: 60 min.
mirovanje: 4 sata

Sastojci

Za koru:
* 300 g mlevenog keksa
* 100 ml slatke pavlake
* 100 ml mleka

Za beli fil:
* 300 ml slatke pavlake
* 200 g kisele pavlake
* 100 g bele čokolade
* 1 vanil-šećer
* 10 g želatina u prahu

Pročitajte Kolač koji ne treba da se peče, savršen za vrele letnje dane – Griz štanglice RECEPT

panakota s malinama

* 4 kašike vode
Za fil od malina:
* 300 g malina
* 4 kašike šećera
* 10 g želatina
* 4 kašike vode

Za tamni fil:
* 300 ml slatke pavlake
* 200 g kisele pavlake
* 1 vanil-šećer
* 100 g čokolade za kuvanje
* 10 g želatina
* 4 kašike vode

Za dekoraciju:
* 250 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Za pripremu kore u šerpi sjediniti slatku pavlaku i mleko, pa blago zagrejati. Preliti preko mlevenog keksa i izmešati. Kalup prečnika 22 cm obložiti papirom za pečenje i utisnuti u njega smesu za koru.
2. Za pripremu belog fila želatin preliti sa 4 kašike vode, pa promešati i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku sjedintii s vanil-šećerom i zagrejati, pa preliti preko čokolade i mešati dok se ne rastopi. Dodati želatin i nadalje
mešati dok se ne otopi. Na kraju umešati kiselu pavlaku. Fil preliti preko kore i ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Posebno pripremiti fil od malina. Želatin preliti vodom i ostaviti da nabubri. Maline izmiksati, pa sjediniti sa šećerom i prokuvati. Dodati želatin i mešati dok se ne rastopi. Preko belog fila razliti prohlađeni fil od malina.
4. Za pripremu tamnog fila, želatin preliti sa 4 kašike vode pa promešati i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku sjedintii s vanil-šećerom i zagrejati, pa preliti preko čokolade i mešati dok se ne rastopi. Dodati želatin i mešati dok se ne rastopi. U prohlađenu smesu umešati kiselu pavlaku. Nakon što se fil od malina stegne, preliti preko njega fil od tamne čokolade, pa vratiti u frižider.
5. Kada se torta ohladi i stegne izvaditi je iz kalupa i ukrasiti šlagom.

Ovaj i mnoge druge proverene recepte potražite na sajtu www.bakinakujna.rs

Najnovije na portalu STAR

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina Kujna

FOTO: Ženja Aćimović