Ručak koji se ne odbija: Zlata Petrović podelila recept za tradicionalno jelo koje svi vole, tajna je u načinu spremanja
Pasulj po receptu Zlate Petrović morate probati
Pevačica Zlata Petrović uživa u kuvanju hrane za prijatelje i porodicu, a posebno zadovoljstvo joj predstavlja priprema tradicionalnih jela.
Pasulj po receptu Zlate Petrović svi vole
Omiljeno jelo njenih ukućana je, kako sama priznaje, pasulj. Pasulj po receptu Zlate Petrović svi obožavaju i recept traže svi koji su ga probali, a ona ga je, kaže, usavršavala godinama.
– Ceo život najviše na svetu volim pasulj, kao i moja deca. Ja ga spremam totalno bez zaprške, izbegavam je i u ostalim jelima. Kad spremam čorbast pasulj gledam da ne koristim beli – kaže pevačica.
– Ono što prvo uradim je da dobro operem pasulj, stavim jednom da proključa, onda prospem tu vodu i posle stavim vruću, nikako ne sme da bude hladna. U pasulj potom dodam dve, tri cele, oljuštene glavice crnog luka. Luk vadim kada glavice počnu da se raspadaju – kaže Zlata, pa nastavlja:
– Potom, u pasulj dodajem suva rebra i dimljenu slaninu. Ne stavljam ulje, jer je slanina dovoljno masna. Kuvam ga oko dva, dva i po sata, dok se ne raspadne i dobije odgovarajuću gustinu. Na kraju dodam malo soli i suvog začina. Serviram ga u zemljanim posudama uz neku salatu.
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.