Pasulj po receptu Zlate Petrović svet novine svet portal
Svet

October 26, 2024 13:00

By

Ručak koji se ne odbija: Zlata Petrović podelila recept za tradicionalno jelo koje svi vole, tajna je u načinu spremanja

Pasulj po receptu Zlate Petrović morate probati

Pevačica Zlata Petrović uživa u kuvanju hrane za prijatelje i porodicu, a posebno zadovoljstvo joj predstavlja priprema tradicionalnih jela.

Pasulj po receptu Zlate Petrović svet novine svet portal

Ata images

Pasulj po receptu Zlate Petrović svi vole

Omiljeno jelo njenih ukućana je, kako sama priznaje, pasulj. Pasulj po receptu Zlate Petrović svi obožavaju i recept traže svi koji su ga probali, a ona ga je, kaže, usavršavala godinama.

– Ceo život najviše na svetu volim pasulj, kao i moja deca. Ja ga spremam totalno bez zaprške, izbegavam je i u ostalim jelima. Kad spremam čorbast pasulj gledam da ne koristim beli – kaže pevačica.

– Ono što prvo uradim je da dobro operem pasulj, stavim jednom da proključa, onda prospem tu vodu i posle stavim vruću, nikako ne sme da bude hladna. U pasulj potom dodam dve, tri cele, oljuštene glavice crnog luka. Luk vadim kada glavice počnu da se raspadaju – kaže Zlata, pa nastavlja:

Pasulj po receptu Zlate Petrović svet novine svet portal

Getty images/roxanabalint

– Potom, u pasulj dodajem suva rebra i dimljenu slaninu. Ne stavljam ulje, jer je slanina dovoljno masna. Kuvam ga oko dva, dva i po sata, dok se ne raspadne i dobije odgovarajuću gustinu. Na kraju dodam malo soli i suvog začina. Serviram ga u zemljanim posudama uz neku salatu.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Getty images