Perutanje kože tokom hladnih dana
Svet

December 10, 2023 10:15

By

Top 6 saveta da sprečite perutanje kože u hladnim danima

Perutanje kože tokom hladnih dana može biti veliki problem

Ako vam je koža u periodu jeseni i zime suva i ispucala, magazin „Srećna žena”, koji vas uveliko čeka na kioscima, donosi dragocene savete da stanete na put toj pojavi i izbegnete perutanje kože tokom hladnih dana.

Perutanje kože tokom hladnih dana svet portal

dragana991

Saveti da izbegnete perutanje kože tokom hladnih dana

1. Izbegavajte vruće kupke
Koliko god da prijaju, one čine da koža postane još suvlja i nadraženija. To se dešava zato što vruća voda uklanja prirodne masnoće s kože.

2. Bez čestog tuširanja
Mnogi misle da suvoj koži treba više vlage, pa se tuširaju nekoliko puta dnevno misleći da će to pomoći. Međutim, to je zabluda. Perutanje kože tokom hladnih dana može biti izazvano zbog prečestog tuširanja. Prečesto tuširanje zapravo je medveđa usluga koži i još više će je isušiti. Nemojte se tuširati više od jednom dnevno, a ako s vremena na vreme volite da se opustite kupajući se u kadi, to nemojte raditi češće od dvaput nedeljno. Voda za tuširanje i kupanje ne treba da bude ni vrela ni vruća – može biti topla, mada je najbolje da bude mlaka jer ona najviše prija koži.

3. Ne budite previše grubi
Ne preporučuje se korišćenje sunđera za kupanje, kao ni intenzivno trljanje (ni sunđerom, ali ni peškirom prilikom brisanja). Takođe, obratite pažnju na preparate koje koristite za ličnu higijenu. Ako je moguće, upotrebljavajte prirodnu kozmetiku i gelove za tuširanje jer industrijski prerađena sredstva sa veštačkim aromama mogu samo pogoršati stanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV Novele (@tv_novelesrbija)

Pročitajte Za meku i negovanu kožu – Napravite balzam za ruke od samo tri sastojka

4. Krema za sunčanje? Da!
Pored toga što će vas zaštititi od štetnog sunčevog zračenja koje je prisutno i zimi, odlična je zaštita i od vetra i niskih temperatura. Naročito obratite pažnju na lice, ruke i usne s obzirom na to da je koža na tim delovima tela najpodložnija isušivanju i pucanju.

5. Hidratacija je važna
Koliko ne treba preterivati s tuširanjem, toliko kožu treba hidrirati iznutra. Zato je od ključne važnosti da svakog dana pijete bar dva litra vode dnevno.

6. Bitno je kako se oblačite
Odeća treba da bude od prirodnih materijala kako bi koža u njoj mogla da diše, a najbolje je da se obučete slojevito da biste mogli da skinete deo odeće kad uđete unutra.

Perutanje kože tokom hladnih dana

Srećna žena promo

Još više od 200 saveta i trikova o zdravlju, lepoti, modi, kulinarstvu i drugim temama pronađite u magazinu „Srećna žena” – ulepšajte svoj život i budite srećniji za samo 80 dinara!

AUTOR: SVET

IZVOR: Magazin Srećna žena

FOTO: dragana991, CentralITAlliance/Getty Images, Srećna žena promo