Pesma Teya Dore Lila Ramonda prepevana svet novine svet portal
Svet

May 11, 2024 09:00

By

Prepevana pesma Lila Ramonda, Teya Dora van sebe šta se desilo pred finale VIDEO

Pesma Teya Dore prepevana

Predstavnica Srbije Teya Dora plasirala se u veliko finale Evrovizije sa pesmom ” Lila Ramonda”. Teya je osvojila dovoljno glasova publike da bi prošla u sledeći krug koji će se održati večeras u Malmeu, a od nje se očekuje i nabolji plasman.

Pesma Teya Dore Lila Ramonda prepevana svet novine svet portal

(Photo by Martin Sylvest Andersen/Getty Images)

Pesma Teya Dore “Lila Ramonda” prepevana na francuski jezik

U znak podrške, Miona iz grupe Hurricane je uradila jednu važnu stvar. Naime, Miona Srećković, koja je rođena u Francuskoj, a tamo je i živela do nedavno, prepevala je pesmu “Lila Ramonda” na francuski jezik i time oduševila sve fanove.

Ona je na taj način ukazala podršku finaliskinje na Eurosongu, Teya Dore, a grupa Hurricane želi svim srcem pobedu naše predstavnice.

Pesma Teya Dore “Lila Ramonda” ima posebnu simboliku za Srbiju i srpski narod.

Prepoznatljivi cvet ljubičastih latica, Natalijina ramonda, simbol je Dana primirja u Prvom svetskom ratu koji se obeležava 11. novembra.

Ova biljka nosi ime po kraljici Nataliji Obrenović koje je inspirisano njenom lepotom. Nazivaju je još i cvetom feniksa zbog sposobnosti da “vaskrsava” i kada je potpuno osušena – dovoljna je samo jedna kap vode. Isto tako se i Srbija kroz istoriju više puta izdigla, baš poput feniksa.

Pročitajte Ove reči nijedna ćerka ne bi oprostila ocu – Milan Štrljić otkrio zašto nije blizak s Ivom

Ramonda raste na istoku Srbije i na planini Kajmačalan gde je srpska vojska pod komandom vojvode Živojina Mišića vodila žestoke borbe protiv bugarskih snaga tokom pripreme proboja Solunskog fronta, uvoda u oslobađanje Srbije u Prvom svetskom ratu.

Teya Dora bila je jedan od najvećih favorita od samog početka takmičenja “Pesme za Evroviziju”, a među onima koji su je podržavali našao se veliki broj poznatih ličnosti, između ostalog i pevačica Marija Šerifović.

Pročitajte Teya Dora efektnim nastupom oduševila publiku, na scenu izašla bosonoga a sa sobom je ponela i ovaj simbol FOTO

“Da rezimiram! Teya Dora je najbolja i zasluženo ide u Švedsku. Želim joj svu sreću! Radio-televiziji Srbije čestitke na odličnom šou-programu. Kolegama iz žirija hvala na poštenom glasanju i što niko nikome nije zevao u papire. Ja sada idem u hibernaciju. Čujemo se u maju. Studio”, napisala je Marija.

AUTOR: Svet

FOTO: GETTY images, ATA images