Pica pita svet portal svet Ženja Aćimović
Svet

February 10, 2025 11:30

By

Svet je potpuno poludeo za brzom pitom: U nju idu sastojci koje baš svi vole RECEPT

Pica pita oduševi sve koji je probaju

Ukoliko volite pite s u bilo kom obliku nema sumnje da će vam se pica pita i te kako dopasti. Ono što je posebno primamljivo svima je to što za njenu nije potrebno niti veliko kulinarkso iskustvo, niti mnogo utrošenog vremena.

Pica pita svet portal svet

Foto: Pexels Boris Hamer

Spoj šunke, kačkavalja, paradajza i šampinjona daje ovoj piti fantastičan ukus koji samo delimično podseća na picu. Veoma je dekorativna tako da je idealna kao posluženje za goste.

Pita s piletinom ima savršen ukus

Sastojci:

Sastojci:
* 16 tankih kora za pitu
* 3 jajeta
* 300 ml jogurta
* so
Za fil:
* 200 ml kečapa
* 100 ml gustog soka od paradajza
* malo origana
* 200 g kačkavalja
* 200 g šunkarice
* 150 g šampinjona

Pita s piletinom svet portal svet

Ženja Aćimović

Priprema:
1. Za pripremu premaza u činiji umutiti jaja i jogurt s malo soli.
2. Izdvojiti dve kore za pitu, pa prvu koru premazai smesom od jogurta, preklopiti je drugom korom, te i nju premazati. Duž donjeg kraja kore postaviti dve varjače, tako da se krajevima dodiruju i pomoću njih kore labavo urolati, ali ne do kraja, ostaviti završetak 3 cm slobodan. Kore blago naborati, pa varjače izvući, a rolnicu smotati u krug, tako da slobodni deo kopre popuni sredinu pite.
3. Za pripremu fila pomešati kečap, sok od paradajza i origano. Kačkavalj izrendani nakrupno, a šunkaricu iseći na kockice. Šampinjone iseći na listove i kratko propržiti na malo ulja.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i polagati u njega oblikovane pitice. Sredinu pitica ispuniti prelivom od paradajza, odozgo naneti šunkaricu, kačkavalj i pečurke. Premazom od jogurta preći preko spoljnih ivica pituljica.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok pitice ne porumene.

AUTOR: SVET

IZVOR: BAKINA KUJNA

FOTO: ŽENJA AĆIMOVIĆ, PEXELS (Boris Hamer)