svet

February 3, 2014 19:49

By

PIO: Umesto Univerzal banke isplata penzija u poštama Srbije

rrr

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je danas da će se penzionerima koji su imali tekuće račune u Univerzal banci, penzije za januar 2014. isplaćivati na šalterima banke Poštanske štedionice.

Kako se navodi u saopštenju, RFPIO je danas obavešten o odluci Narodne banke Srbije da je Univerzal banci Beograd oduzeta dozvola za rad.

Fond je trebalo da isplati penzije i novčane naknade za ukupno 6.422 korisnika na tekuće račune u Univerzal banci Beograd.

Banka Poštanska štedionica će, kako se dodaje, na osnovu podataka koje je dostavio Fond, svakom korisniku otvoriti poseban račun preko kog će se na šalterima Banke Poštanske štedionice izvršiti isplata.

Fond PIO navodi da će penzioneri samostalnih delatnosti dobiti celu januarsku penziju 5. februara, vojni i poljoprivredni penzioneri 6. februara, dok će penzioneri iz kategorije zaposlenih prvi deo penzije za januar primiti 11. februara.

Korisnici moraju lično da podignu svoje penzije na šalterima Banke Poštanske štedionice. Ovlašćena lica po tekućim računima korisnika penzija neće moći da podignu penzije zbog različitih matičnih brojeva u sistemu i na ličnoj karti.

Fond PIO navodi da će korisnici prava, na ovaj način moći da podignu samo novčanu naknadu za mesec januar 2014, a da su u obavezi da najkasnije do 10. februara ove godine dostave Fondu ovlašćenje druge poslovne banke o otvorenom tekućem računu, ili kopiju lične karte sa adresom, ukoliko se opredele za isplatu na kućnu adresu.

Fizička i pravna lica kojima je isplaćivana obustava iz penzije na tekući račun kod Univerzal banke, trebalo bi da se hitno obrate Fondu radi dostavljanja nove partije tekućeg računa koji je otvoren kod druge banke, radi realizacije obustave.

Izvor: Blic
Foto: Print screen