

Specijalitet Gorice Popović koji svi traže: Ako volite miris domaće kuhinje, ovaj recept će vam postati omiljen RECEPT
Pivski hleb Gorice Popović pravo je kulinarsko čudo
Gorica Popović nije samo talentovana glumica koja svojom harizmom osvaja publiku, već i prava umetnica u kuhinji. Njeni prijatelji i kolege često ističu da je jedna od najboljih kuvarica među glumcima, a oni koji su imali priliku da probaju njene specijalitete svedoče o pravim malim gurmanskim čudima kao što je pivski hleb Gorice Popović.
Pivski hleb Gorice Popović – Mirisna vekna koja greje dušu
Kad nije zauzeta snimanjem i pozorišnim predstavama, Gorica voli da pobegne od gradske vreve i pronađe mir u svojoj vikendici na Srebrnom jezeru. Taj kutak prirode za nju nije samo mesto odmora, već i inspiracije. Tamo, okružena zelenilom i spokojem, rado dočekuje prijatelje i iznenađuje ih jelima koja odišu toplinom domaće kuhinje.
View this post on Instagram
Na radost svojih pratilaca, s vremena na vreme podeli i deo te čarolije na društvenim mrežama. Tako je pre nekoliko nedelja izazvala oduševljenje objavom fotografije sveže pečenog hleba – pivskog hleba, rumenog i mirisnog, sa zlatnom koricom koja samo što ne pukne pod prstima. Komentari su se nizali, a mnogi su insistirali: „Pišite recept!“. I kako odoleti takvoj molbi?

Amir Hamzagic/ATAImages
Pivski hleb je jednostavan za pripremu, a rezultat je mekana, mirisna i neodoljivo ukusna vekna. Gorica ga je oblikovala poput polumeseca, ali vi možete izabrati bilo koji oblik koji vam prija. Ono što je sigurno – svaki zalogaj biće pravo uživanje. A kako nutricionisti često skreću pažnju na to da se treba udaljiti od belog hleba, ova varijanta je odličan izbor, posebno u hladnijim danima kada želimo nešto hranljivo i zasitno.
Recept za pivski hleb Gorice Popović:
Za pripremu vam je potrebno:

Foto: ATA images
400 g brašna (tip 400)
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
120 g putera
1 konzerva piva (0,33 l)
(po želji) kašika meda za blagu aromu

Ata images
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje – može biti okruglog oblika, poput onog za tart ili picu. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte pivo i med, pa varjačom sjedinite sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Smesu sipajte u pripremljeni pleh. Puter isecite na tanke šnite i poređajte preko testa ili ga otopite i prelijte po površini. Pecite oko 50 minuta, dok korica ne postane zlatno-smeđa i hrskava. Kada je hleb gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se prohladi pre nego što ga poslužite. Ovaj mirisni hleb savršeno se slaže sa raznim namazima – od kremastih sireva i humusa do slatkih džemova i čokoladnih kremova. Bilo da ga jedete uz jutarnju kafu ili kao dodatak uz supu i variva, jedno je sigurno – uživaćete u svakom zalogaju. Ako tražite način da unesete malo topline u svoj dom, probajte ovaj recept i uživajte u mirisu domaćeg hleba koji se širi kuhinjom. A možda ćete, baš poput Gorice, uspeti da oduševite i svoje goste!