Svet

29 Avgusta, 2022 15:26

Katarina Grujić poslala snažnu poruku koju svi moraju da pročitaju: U njoj se prepoznala i Jelena Karleuša

Poruka Katarine Grujić veoma je važna za sve 

Za nekoliko dana počinje nova školska godina, dan kada će mnogobrojne mame pohrliti da na društvenim mrežama objave fotografije svojih mezimaca. No, pevačica Katarina Grujić rešila je da svim tim mamama, nekoliko dana pred polazak u školu kaže šta je mnogo važnije od stajlinga, frizurica, novih rančeva…

Ona je na svom Instagram profilu podelila jednu poruku koju svi treba da pročitaju:

Pročitajte: Katarina Grujić u strahu za ćerku – Ostala joj je još samo jedna osoba na koju može da se osloni 

Poruka Katarine Grujić

Rajko Ristić

– Uskoro počinje škola pa Vas molim ako ste u prilici da sednete sa svojim detetom na pet minuta i objasnite mu da visok, nizak, bucmast, mršav, nosi naočare, ima dijagnozu, crn ili beo, ili drugačije obučen… nisu manje vredni i nisu drugačiji. Da religija i nacija ne utiču na druženje i prijateljstvo i da su svi isto vredni.

Učite decu da se ne smeju nikome rugati!

Nema ništa loše u tome da svaki dan nosite iste cipele.

Korišteni ranac nosi iste snove kao i novi.

Naučite ih da ne odbacuju nikoga zato što je „drugačiji“ ili zato što nema istu mogućnost kao i drugi. Takođe im objasnite da zadirkivanje boli!!!

Učite decu na vreme da budu ljudi!!!

Obrazovanje i vaspitanje počinje kod kuće…

S obzirom na to da sve češće u medijima čitamo o psihičkom i fizičkom maltretiranju u školama, ova poruka je veoma značajna za sve roditelje školaraca.

Poruka Katarine Grujić

 

Jelena Karleuša bila je jedna od dece koju su maltretirali

Postoje brojne javne ličnosti koje su, takođe, preživele neki vid nasilja tokom školovanja, a jedna od njih je i Jelena Karleuša koja je javno govorila o tome:

– Bila sam izuzetno visoka devojčica u osnovnoj školi, delovala sam starije, tako da sam bila stalno na meti dece iz starijih razreda. Uglavnom agresivnih dečaka. Moje čudno prezime je takođe bilo problem. Pošto sam bila izuzetno hrabra devojčica, nasilnici su mi prilazili grupno na odmoru. Nikako pojedinačno. To je njihov način. Okruže žrtvu i kreće maltretiranje. Mene su šutirali i čupali za dugu kosu, pljuvali i vređali. Niko mi od druge dece nije pomagao a ja po nekom nepisanom dečijem pravilu, nisam govorila ni nastavnicima ni roditeljima – rekla je pevačica jednom prilikom, pa nastavila:

Pročitajte: Jelena Karleuša isprozivala poznate dame – Zanemećete kada vidite ko se sve našao na meti njenih kritika 

Poruka Katarine Grujić

– Odlučila sam da se borim i izborim sama. U odeljenju u koje sam išla imali smo i dva autistična deteta, Jelenu i Nenada. Bila sam jedna vrsta zaštitnika te dece koju su takodje maltretirali pa sam i zbog njih dobijala batine na dmoru. Najviše je stradao Nenad kome je od udaraca pesnicom u glavu tekla krv iz ušiju dok je on vrištao! Pošto sam jedina htela da mu brišem krv, deca su se smejala i govorila da smo muž i žena. Jednom prilikom posle žestokog maltretiranja Nenada pre časa, kada je učiteljica Sonja ušla u učionicu, podigla sam dva prsta i ispričala ko ga je sve tukao i kako. Učiteljica nije učinila ništa, a mene su mali skotovi za kaznu napali, šutirali i pljuvali na prvom sledećem odmoru. Osnovne škole se sećam kao pakla – rekla je Karleuša.


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

FOTO: INSTAGRAM