Svet

December 2, 2020 14:05

By

Poslednje ZBOGOM Miši Aleksiću! Ćerkine reči KIDAJU DUŠU: “Nebu je falila jedna bas gitara!”

Miša Aleksić, čuveni basista kultne rok grupe “Riblja čorba”, ispraćen je danas na večni počinak uz zvuke rok muzike, a kovčeg je bio obložen cvećem u obliku gitare.

Ispraćen na večni počinak!

Od njega se na beogradskom groblju Lešće oprostila porodica, prijatelji i kolege, a ćerka Mina smogla je snage da se obrati  prisutnima i održi oproštajni govor. Prišla je sanduku, poljubila krst, a potom otvorila dušu pred svima:

– Ja se nisam pripremala za govor, mislila sam da neću imati snage, ali sad imam. Volela bih da kažem nešto iz ugla deteta… Miša nas je ostavio tako neplanirano, tako nespremno… Ceo život je i mene i mamu obavijao jednim staklenim balončićem u kom smo živeli prelepo, s mnogo ljubavi prema nama, prema prijateljima. Naučio me je da volim muziku, film, umetnost, da se družim, budem ispravan čovek, prijatelj… Tata kad je preminuo, preminula je i moja polovina. Sećaćemo se kako je bio pozitivan, nasmejan, kakav je bio naš Miša… Verujem da je nebu falila jedna bas gitara… Da će nas Miša gledati, čuvati. Mnogo mi nedostaje i ništa više neće biti isto, ali ćemo se boriti.

Od čuvenog muzičara oprostili su se Dejan CukićĐule “Van Gog“, menadžer Bane Obradović, glumac Dragan Petrović i mnogi drugi, dok njegovi prijatelji iz “Riblje čorbe” nisu prisustvovali opelu iz razloga koje su juče naveli u svom zvaničnom saopštenju.

– Teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema. Znamo da je Miša umro od posledica podmukle i nevidljive bolesti. Umro je nepotrebno. Znamo da nije potcenjivao ovo zlo. Nosio je masku i čuvao se. Kovali smo planove za budućnost za koju smo verovali da je imamo. Zlo zvano koronavirus je i dalje među nama, više nego ikad i zato smatramo obavezom da vam saopštimo da članovi ,,Riblje čorbe” neće u sredu prisustvovati kremaciji. Verujemo da ni Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život. Kad ova pošast prođe zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast. Budite odgovorni i zdravi. Voli vas ,,Riblja čorba”

FOTO: ATA IMAGES