Đuveč od svežeg povrća
bakina kujna

March 12, 2023 13:45

By

Nedeljni ručak nikada nije bio ukusniji, a krivac za to je posni đuveč od svežeg povrća (recept)

Posni đuveč od svežeg povrća – zdrav obrok od integralnog pirinča s obiljem povrća

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 90 min.

Sastojci:
* 150 g integralnog pirinča
* 2 glavice crnog luka
* 2 mlade šargarepe
* 1 manji plavi patlidžan
* 1 mlada tikvica
* 2 crvene paprike šilje
* 2 zelene paprike šilje
* 400 g pelata paradajza
* 70 g kukuruza šećerca
* 1 l supe od povrća iz kocke

* mešavina suvih začina
* 1 ravna kašičica mlevene paprike
* mleveni biber
* ulje
* so

Pročitajte: Nedeljni ručak nikad nije bio ukusniji i lakši – Predlažemo vam da spremite punjene pileće kupole (recept)

Đuveč od svežeg povrća

Foto: Ženja Aćimović

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Tikvicu i patlidžan oguliti i iseći na krupnije komade.
3. Crvenu i zelenu papriku šilju očistiti od peteljke i semena i iseći na
krupnije kocke.
4. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne
tečnosti.
5. U većoj šerpi propržiti crni luk, dodati šargarepu te i nju kratko
propržiti.
6. Ubaciti patlidžan i tikvicu, pa pržiti nekprekidno mešajući nekoliko
minuta. Dodati crvenu i zelenu papriku i sve zajedno pržiti oko 5 minuta.
Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
7. Ubaciti pelat paradajza, začiniti mlevenom paprikom, mešavinom suvih
začina i biberom po ukusu. Ubaciti kukuruz šećerac i nadalje dinstati
dolivajući pomalo supe od povrća dok svi sastojci ne omekšaju.
8. U gotovo jelo umešati obareni i oceđeni pirinač, pa posoliti po ukusu.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović