marinko rokvic
Svet

11 Novembra, 2021 11:50

Potresan govor na Marinkovoj komemoraciji: Molili smo ga da ne snima „Te noći kada umrem”!

U Kamenoj sali radio Beograda održava komemoracija pevaču Marinku Rokviću koji je preminuo nakon borbe sa teškom bolešću koja se iskomplikovala.

Potresan govor na Marinkovoj komemoraciji!

Na komemoraciju prvo je stigla njegova porodica. Supruga Slavica i sinovi Nikola i Marko Rokvić, a tu su bile i Marnkove kolege, koje nisu mogle da sakriju suze zbog gubitka voljenog Rokvića.

Lepa Lukić, Beki Bekić, Ana Bekuta, Olivera Kovačević, bili su samo neke javne ličnosti koje su došle na komemoraciju. Među onima koji su držali govor bio je i kompozitor Miša Mijatović, koji je otkrio tajnu Marinkove poslednje pesme.

Te noći kada umrem se zove jedna od poslednjih pesama. Svi smo ga molili da ne snima pesmu sa takvim tekstom, ali on je insistirao.

Takođe, govor je održao i harmonikaš Miša.

Poštovani prijatelji i drage kolege, danas se opraštamo od jednog od najboljih interpretarora, koji je ostavio dubok trag u narodnoj muzici. Izvodio je pesme koje su svi pevali i mlade i starije generacije. Naši su životi bili isprepletani, možda smo zbog toga bili i tako dobri prijatelji i iskreni do kraja. Marinko je bio pevač koji je dolazio iz drugog plana. Nije imao pozadinu, nije se gurao, bio je skroman, ali je svojim kvalitetom uspeo da decenijima održi visok nivo. Mi smo svirali i pevali ono što smo voleli – rekao je Miša.

Misa Mijatovic

Misa Mijatovic

Da podsetimo, Marinko Rokvić je srpski pevač rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da peva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

FOTO: RAJKO RISTIĆ