Predstavnici Slovenije na Evroviziji
Svet

May 13, 2023 12:01

By

Ne možete za Srbiju, ali evo zašto treba da glasate za Sloveniju na Evroviziji: Bend “Joker Out” potpuno zaludeo Evropu I Končita je iznela svoj stav (VIDEO)

Predstavnici Slovenije na Evroviziji

Večeras se u Liverpulu održava finale Evrovizije, a Srbiju predstavlja Luke Black alternativnom numerom “Samo mi se spava” kojom je protresao evropsku publiku, a evrovizijski fanovi mu daju šansu da na kraju glasanja bude u samom vrhu tabele. Pored Luke, još jedna balkanska zemlja ove godine skrenula je veliku pažnju na sebe i to nakon mnogo godina.

Pročitajte: Luke Black je ovogodišnji predstavnik Srbije na Evroviziji FOTO

Predstavnici Slovenije na Evroviziji

Primož Lukezić

Slovenija je prvi put posle 2019. godine uspela da se plasira u finale, i uspela da se nakon više decenija priča o njoj na ovom muzičkom takmičenju. Sloveniju ove godine predstavlja bend “Joker Out”, trenutno velika pop rok senzacija iz Ljubljane. Oni su nastali 2016. godine i tokom ovog perioda postali su najpopularniji muzički sastav u svojoj zemlji, napunili su sve najveće hale i svirali na svim velikim trgovima.

Pročitajte: Najemotivniji trenutak na Evroviziji – Srpski predstavnik rasplakao publiku

Predstavnici Slovenije na Evroviziji

Primož Lukezić

Frontmen benda, pevač i kantautor većine njihovih pesama, kao i numere “Carpe diem” sa kojom se predstavljaju na Evroviziji, Bojan Cvjetićanin, poreklom je Srbin i za svoj bend je napisao i numeru na srpskom “Demoni” koju su izveli na ovogodišnjoj MAC manifestaciji u Štark Areni. Potpuno oslobođeni sujete, momci iz “Joker Out” benda srdačno podržavaju našeg predstavnika, a budući da večeras ne možemo da glasamo za svog predstavnika, Slovenija je definitivno pravi izbor.

Pročitajte: Konstrakta posle dužeg vremena u javnosti – Svi su šokirani njenom promenom, šta joj se desilo? FOTO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conchita Wurst (@conchitawurst)

To je tokom gostovanja u podkastu “OzaaEsc” naglasila i Končita Vurst rekavši da slovenački bend čeka uspešna budućnost. “Joker Out”, inače, u finalu nastupa pod rednim brojem 24, broj pod kojim je nastupio italijanski bend “Maneskin” u godini kada su pobedili. Poslušajte njihovu pesmu koja je celu Evropu u prvom polufinalu naterala na ples.

AUTOR: SVET

FOTO: Primož Lukezić