Preminuo Kornelije Kovač
tužno

September 13, 2022 10:15

By

Korona je ipak bila jača: Preminuo Kornelije Kovač, Aleksandrine reči će vas rasplakati

Preminuo Kornelije Kovač u 81. godini života – potvrdila je porodica.

Kako prenosi “Kurir” čuveni kompozitor bio je pozitivan na korona virus. Smešten je bio u kovid bolnici u Batajnici i uz sve napore lekara, bolest je bila jača.

Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju “Pusti trotoari” Kovač komponuje već sa četrnaest godina – 1956. godine. Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, pridružio se sarajevskom najpopularnijem rok bendu, “Indeksima”, 1966.godine. Sa njima je bio na dvomesečnoj turneji u Rusiji.

Pročitajte: Potresno – Kristina Kovač objavila najtužnije vesti. Stigla je vest da ima rak (foto)

Preminuo Kornelije Kovač

Foto: Instagram

Preminuo Kornelije Kovač, a povodom njegove smrti, na društvenoj mreži “Instagram” oglasila se i ćerka Aleksandra, oprostivši se od oca:

“Dragi prijatelji, sa ogromnim bolom moram da vas obavestim da je naš voljeni tata Kornelije preminuo u svojoj 81. godini. Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikad koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad.”

Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda poput Zdravka Čolića (April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica), Generacije 5 (Ti samo budi dovoljno daleko), Lepe Brene (Janoš, Sanjam, Sitnije Cile, sitnije), i mnoge, mnoge druge.

Otac je tri ćerke – Aleksandre, Kristrine i Anje i sina kog je dobio u drugom braku posle smrti prve supruge Spomenke.

AUTOR: SVET

IZVOR: Kurir