Prijateljstvo Siniše Mihajlovića i Saše Popovića
Svet

December 18, 2022 18:45

By

Suzana i Saša neutešni zbog Mihe: Njihov poslednji razgovor Popović će zauvek pamtiti

Prijateljstvo Siniše Mihajlovića i Saše Popovića trajalo je preko tri decenije

Kada je u petak, u pedeset i četvrtoj godini preminuo Siniša Mihajlović, proslavljeni fudbaler i trener, cela Evropa ostalaje u suzama zbog gubitka, pre svega velikog čoveka, a potom i fudbalskog stručnjaka. No, sigurno da, pored Sinišine familije, njegovom smrću niko nije pogođen kao njegovi prijatelji, koje je imao po celom svetu.

Pročitajte: Mihina doktorka otkrila kako je Siniša proveo poslednje dane – Mnogo je patio

Ata images

Ipak, slavni fudbaler je bio čovek koji je više od svega cenio stara prijateljstva, ona koja potiču još iz vremena kada nije bio slavan, a jedno takvo imao je sa Sašom Popovićem.

Prijateljstvo Siniše Mihajlovića i Saše Popovića datira još iz osamdeset i osme godine, kada je Miha igrao u novosadskoj Vojvodini, a Sale još uvek živeo u Novom Sadu.

Iako su im se putevi u međuvremenu razišli, njihovo druženje nije prestalo. A, koliko je Mihajlović voleo i poštovao Popovića i njegovu porodicu dokaz je i njegov prošlogodišnje pojavljivanje na promociji albuma Sašine supruge, Suzane Jovanović, koju je vest o Sinišinoj smrti veoma potresla.

Pročitajte: Poslednje reči Siniša je uputio njemu, Đanluka Vaki otkrio šta mu je Miha rekao – Plakali smo zajedno

Rajko Ristić

– Poslednji put smo ga videli prošle godine, u hotelu Hilton, na promociji mog albuma, bio je sa svojom suprugom Arijanom. Tada je izgledao jako dobro,  imao je kačket na glavi, bio je mondenski obučen, a on i Arijana delovali su baš srećno. U tom trenutku svi smo mislili da se izlečio od opake bolesti, jer je celo veče bio nasmejan i videlo se da se dobro provodi – sa setom se priseća Suzana.

– Ja se posle toga nisam ni videla, ni čula s njim, ali se moj Sale sa Sinišom redovno čuo i dopisivao. Zvezde Granda su bile Mihina omiljena emisija, a Sale voli fudbal, pa su razmenjivali utiske o ovim temama – kaže Suzana pa dodaje kako se Siniša osećao tokom poslednjeg razgovora s Popovićem.

Pročitajte: Ljubav Siniše i Arijane dostojna filmskog scenarija – Ona je zbog njega ostavila sve, venčali su se tri puta 

Rajko Ristić

– Sale se posled,nji put čuo s njim kada je Mihajlović otišao iz Bolonje i od tada se nisu čuli. Saša ga je tada pitao kako je i on mu je rekao da je dobro. On je uvek prema Saletu bio iskren, jer su oni veliki prijatelji još od osamdeset i osme godine, kada je Siniša iz Borova došao u novosadsku Vojvodinu.

Nama je veoma teško pala njegova smrt, a pogotovo Saletu, koji ga je obožavao i kao čoveka i kao fudbalera. Nemamo kontakt sa članovima njegove porodice, ali evo, ovim putem im izjavljujemo saučešće i žalimo što smo ostali bez takvog prijatelja – rekla je na kraju Suzana.

Prijateljstvo Siniše Mihajlovića i Saše Popovića fizički je prekinuto preranom smrću slavnog fudbalera, ali će sećanje na njega zauvek živeti u srcima Saše i njegove porodice.

Pročitajte: Majka Siniše Mihajlovića nema od bola, ne trepće, starija ćerka slomila se pred kovčegom oca FOTO 

Ata images

Sahrana Siniše Mihajlovića biće održana sutra, u Rimu, a očekuje se da će ispraćaju jednog od najboljih fudbalera svih vremena prisustvovati brojni poštovaoci njegovog lika i dela iz cele Evrope.

 

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ, ATA IMAGES