svet

October 7, 2013 23:20

By

Prolongiranje krupnih odluka: Skupština Zvezde 25. oktobra, o treneru za par dana

28_untitled-2345

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda odlučio je danas da o eventualnim krupnijim promenama u rukovodstvu crveno-belih raspravlja skupština kluba, zakazana za 25. oktobar.

Istovremeno je odlučeno da se Upravni odbor sastane za par dana, kada će definitivno biti poznat dalji status šefa stručnog štaba Slaviše Stojanovića. “O mogućim krupnijim promenama u klubu razgovaraćemo na skupštini 25. oktobra, a o treneru danas nije bilo reči”, izjavio je potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev po završetku sastanka u službenim prostorijama na stadionu u Ljutice Bogdana.

Drugi potpredsednik kluba, Slaviša Kokeza, ponovio je da je “spreman da podnese ostavku” istakavši da sadašnji sastav UO “očigledno nije u mogućnosti da zajedno funkcioniše”.

“Crvenoj zvezdi su potrebni ljudi koji će uložiti kapital od 200, 300 ili 500.000 evra godišnje, kako bi klub konačno mogao da stane na noge”, kazao je Kokeza.

Potpredsednik Crvene zvezde zadužen za finansije, Nebojša Čović, nije želeo da daje izjave dok ne bude upoznat sa odlukama UO.

Crvena zvezda je u nedelju uveče izgubila od Čukaričkog sa 2:0 i posle osam kola na tabeli Superlige Srbije zaostaje četiri boda za vodećima Partizanom i Čukaričkim.

Čović: Niko nije iznad Zvezde

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je večeras da su aktuelna dešavanja u trofejnom klubu posledica slabih rezultata.

“Evidentno je da ako nemate rezultat na terenu onda obično bude da nemate neku vrstu kompaktnosti ni u samoj upravi. Žao mi je što smo izgubili prethodno vreme, onaj tempo i veliku energiju koje smo imali u vreme Radne grupe”, izjavio je Čović, koji je na današnji sastanak Upravnog odbora crveno-belih došao sa zakašnjenjem.

On je istakao da treba voditi računa da niko nije iznad Crvene zvezde.

“To znači da smo mi tu da bi stabilizovali Crvenu zvezdu, a poznato je da je u njoj kompleksna situacija u materijalniom smislu. To se odražava i na ostale funkcije. Kao i u porodici, kad nema para i kad je siromaštvo onda je lak ambijent za stvaranje sukoba. Nije bilo lako izdržati ovaj period, tokom kojeg su se ispoljavale velike razlike, videćemo šta će se desiti na narednim sastancima”, kazao je Čović.

Na pitanje da li ostaje u rukovodstvu crveno-belih Čović je odgovorio:
“Imam dovoljno velikih obaveza u košarkaškom klubu, došao samo ovde na neku vrstu ispomoći. Ne bih želeo da pametujem, ali mislim da sam davno upozoravao na neke stvari”.

Izvor: Tanjug