Svet

1 Oktobra, 2020 22:00

RAT BUKTI! Jovana i Srđan sa Prve otišli uz STRAŠAN SKANDAL, a obostrane optužbe samo pljušte!

Jovana Joksimović i Srđan Predojević više ne rade na televiziji “Prva” gde su godinama vodili Jutarnji program. Kako SVET saznaje, odnosi voditeljskog para, saradnika, ali i čelnika televizije već neko vreme su veoma zategnuti, a na kraju je sve eksaliralo skandalom.

Ko je kriv?

– Jovana i Srđan su bili zvezde Prve, a tako su se i ponašali. Neretko se dešavalo da se istresaju na ostale u studiju. Njoj je često nešto smetalo, čak se i u programu uživo više puta se desilo da reporterki na terenu odbrusi. Ni Srđan nije bio bog zna kako sjajan, bilo je nekoliko prijava mobinga od strane kolega sa kojima je radio. Više puta im je sugerisano da poboljšaju komunikaciju sa zaposlenima, ali i skrenuta pažnja da ne poštuju ugovor o radu u kojem stoji da zajedno vode program, a ne naizmenično, ali oni su se na to oglušili. Jovana i Srđan su se pre nekoliko meseci sukobili i izbegavali međusobnu komunikaciju, a onda se desila korona pa je to bio izgovor što ne rade zajedno – tvrdi za SVET izvor iz televizije Prvai nastavlja:

– Kad su se Jovana I Srđan vratili sa godišnjeg odmora predočeno im je da će petkom program voditi Filip Čukanović čemu su se njih dvoje žestoko usprotivili. Prosto, taj petak nisu hteli da daju nikom iako bi im plata ostala ista – svakom po neverovatnih 10.000 evra mesečno, plus bi dobili još jedan slobodan dan.Oboje su tada usmeno dali otkaz i demonstrativno napustili televiziju. Do nas su odmah došle vesti da su počeli preko posrednika da pregovaraju sa “Pinkom” i “RTS-om” o prelasku. Sa ružičaste televizije brzo stigao odgovor da im nije potreban novi voditeljski par, a i RTS je posle glasanja doneo odluku da ih ne angažuje. Iako je Srđan pokušao da se u ponedeljak vrati na posao na Prvoj, bilo je kasno. Njihovi usmeni otkazi su prihvaćeni, pa je njemu, kada se pojavio uručen i pismeni otkazpriča izvor.

U isto vreme, Jovana i Srđan isticali su da je emisija njihov autorski projekat, i da Prva nema prava da je prisvoji, ali čelnici televizije misle suprotno.

– Jutarnji je kao i skoro svaki drugi program tog formata, sa određenim rubrikama, a Jovana i Srđan su kao voditelji mogli da dodaju neke rubrike, da dovode goste po želji. Emisija ostaje takva kakva jeste, zove se “Jutro”, s tim što se svakog dana dodaje ime voditelja koji radi. Ostaje da se vidi još samo šta će biti sa muzikom za špicu i džinglove za Jutarnji, jer je njih komponovao Željko Joksimović, pitanje je da li autorska prava dozvoljavaju dalje korišćenje ili bi to bila krađa pa će televizija morati da nađe drugo rešenje – kaže izvor upućen u dešavanja.

Iako smo želeli da od “Prve” dobijemo zvaničan komentar, oni su nas uputili na izjavu koju su objavili na Instagramu, a u kojoj stoji da je Prva odlučila da okonča saradnju sa Jovanom i Srđanom zbog nepoštovanja poslovnih obaveza.

AUTOR: IVAN GAJIĆ/SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/ NIKOLA KOSTIĆ/ INSTAGRAMPRINTSCREEN