Recept Aleksandre Prijović svet novine svet portal
Svet

January 18, 2025 13:15

By

Specijalitet Aleksandre Prijović oduševiće sve ukućane: Ovako ona sprema poznato starinsko jelo RECEPT

Recept Aleksandre Prijović oduševiće sve gurmane

Pevačica Aleksandra Prijović obradovala je fanove kada je na svom Instagramu podelila porodični recept koji je dobila od svoje majke Borke.

Recept Aleksandre Prijović svet novine svet portal

Ivan Vučićević

Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike

Jednom je poznata pevačica priznala da ne ume da kuva, ali da sve napore ulaže kako bi savladala spremanje tradicionalnih jela što je dokazala i na svom Instagram profilu.

Naime, Aleksandra je snimala ručak koji se krčkao na šporetu, pa je otkrila da joj je glavni pomoćnik mama Borka koja joj je sve vreme davala instrukcije putem video poziva.

– Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabeležim. Hvala mama na pomoći preko video poziva. Punjene paprike i pire! – napisala je u opisu fotografije Prija.

Recept Aleksandre Prijović svet novine svet portal

Instagram printsreen

Sastojci:

– 600 g mlevenog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 100 g pirinča
– 1 jaje
– 1 kašika aleve paprike
– 2 paradajza
– 12 paprika babura
– 1 kašika brašna
– 0,5 l paradajz soka
– malo ulja
– malo soli
– biber
– suvi biljni začin

Priprema:

Recept Aleksandre Prijović za punjene paprike je vrlo jednostavan, a ukus će vas oduševiti. Prvo što je potrebno je da paprike koje želite da pripremite operete, zatim izvadite peteljke i očistite od semenki.
Nakon što ste to uradili, isecite sitno crni luk i prodinstajte ga na malo ulja. Zatim dodajte mleveno meso i promešajte sa dinstanim lukom, a nakon toga dodajte i željene začine.

Sve zajedno malo još prodinstajte, pa dodajte pirinač i jedno jaje. Promešajte. Ovom smesom punite paprike, a otvore paprika zatvorite tankim komadom svežeg paradajza.

Recept Aleksandre Prijović svet novine svet portal

Getty Images/Studioimagen73

Napunjene paprike ređajte u dublju šerpu i dolijte vode da nivo bude do vrha paprika. Paprike kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena. U jednu manju šerpicu sipajte malo ulja, dodajte kašiku brašna i kratko propržite pa dodajte malo aleve paprike u zapršku.

Kada je zaprška gotova, sipajte je u šerpu sa paprikama, dodajte paradajz sok i kuvajte još 15 minuta.

 

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Getty images