Ovaj starinski recept svideće se svima: Za pripremu večere Ane Sević potrebno je 15 minuta, ukus je neodoljiv
Recept Ane Sević za uštipke je vrlo jednostavan
Pevačica Ana Sević trudi se da vodi računa o zdravlju, pa zbog toga veoma vodi računa o tome kakva je ishrana njene porodice. No, kada u goste dođe njena baka svi użivaju u domaćim specijalitetima koje ona priprema, a jedan od njih su i uštipci. Recept za uštipke je veoma jednostavan, ali ipak niko ne zna da ih pripremi kao bake.
Recept Ane Sević za uštipke dopašće se svima
Ovo ukusno i mekano testo idealno je za doručak, večeru, kao predjelo uz pečenicu i kulen… Može da se jede sa kajmakom ili pavlakom, ali je izvrsno i uz med ili domaći džem.
Iako su današnja deca veoma izbirljiva kada je hrana u pitanju, ne postoji dete koje ne voli uštipke, naročito u slatkoj varijanti. Mi sa vama delimo recept Ane Sević za uštipke po kome će vam uštipci ispasti baš onakvi kakve priprema ona i njena baka.
Sastojci:
– brašno
– kvasac
Pročitajte Anastasija otkrila recept za kolač koji se brzo sprema – Toliko je ukusan da mu niko neće moći odoleti
– so
– voda
Priprema:
Bake uštipke nikad ne pripremaju na meru, za njih je važan osećaj, a to nepisano pravilo psivojila je i Ana. U dublju plastičnu posudu staviti otprilike 600 grama brašna, kašičicu soli, i kesicu kvasca. U to postepeno dodavati toplu vodu i mutiti kašikom ili viljuškom. Važno je da se testo umesi malo tvrđe nego za hleb, jer onda neće upijati ulje, pa ni uštipci neće biti masni. Testo ostaviti da nadolazi oko sat vremna. Kada je testo dovoljno naraslo kašikom ga vaditi i peći u vrelom ulju na umerenoj temperaturi.
Još recepata poznatih možete pročitati OVDE.