

Ovo starinsko jelo koje je podseća na detinjstvo Ceci je omiljeno: Pripema se jednostavno, jede na kašiku, a ukus mu je neodoljiv RECEPT
Recept Cece Ražnatović za juneću čorbu savršen je
Ceca Ražnatović nije neko ko, kako ona kaže, voli da miriše na kuhinju i zapršku, ali to ne znači da nije ljubitelj dobrog zalogaja. Poznato je da je pevačica ljubitelj mesa, a recept Cece Ražnatović za jedno starinsko i zdravo jelo sa mesom, inače njoj omiljeno, možete pročitati u nastavku teksta.

Ata images
– Nisam neka kuvarica i to je prosto i normalno. Moj posao podrazumeva stalna putovanja i nespavanje, ali to ne znači da ne umem da skuvam bar nešto. Ako se ja pitam, najbolji obrok koji je istovremeno i dijetalan i hranljiv, svakako je čorba. Volim i onu domaću iz detnjstva, od junetine, ali ništa ne fali ni čorbici od svežih pečuraka. Obe se lako spremaju, a toliko su ukusne da glavno jelo uopšte nije neophodno. Posebno ako pazite na liniju – rekla je Ceca svojevremeno za Vip magazin.
Recept Cece Ražnatović za čorbu koja je podseća na detinjstvo
Sastojci:
– 500g telećeg mesa od buta ili vrata
– 1 glavica crnog luka
– 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
– 1 koren celera
– 2 krompira
– 1dl ulja
– 2 kašike brašna
– 2dl kisele pavlake
– 1 žumance, lovor, malo pršunovog lista

Pexels
Priprema:
Crni luk sitno iseckati, pa izdinstati na ulju. Dodati meso isečeno na kockice (i kosti ako ima), naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko sat vremena. Dodati povrće iseckano na kockice, začiniti solju i biberom , pa naliti oko 2 litre vode. Napraviti zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata. Pred serviranje u gotovu čorbu umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Po želji, čorbu možete zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.