

Trpeza na proslavi 5. rođendana Veljkovog sina prebogata, a jednim specijalitetom svi oduševljeni, pripremila ga je Danijela Rodić (recept)
Željko Ražnatović, najstariji sin Bogdane i Veljka Ražnatovića danas proslavlja peti rođendan, a tim povodom porodica je organizovala slavlje u Titelu.
– Rodjendanko. Velikih 5. Srećan rođendan, dečače – napisala je Bogdana uz fotografije svog prvenca.

I dok se kada su proslave rođendana njihovih sinova Bogdana brine za dekoraciju, Veljko, njegova tašta Danijela Rodić i svastika Nataša su zaduženi za hranu. S obzirom na to da porodice Ražnatović i Rodić imaju farmu svinja i pilića, jasno je da nijedna proslava ne prolazi bez obilja mesa.
No, uz meso se obavezno nađu i vojvođanski specijaliteti – sosevi od višanja i mirođije. Za njih je zadužena Bogdanina majka, a recept Danijele Rodić za sos od višanja je nešto što se dopadne i onima koji nisu navikli na kombinaciju slanih i slatkih ukusa.
Recept Danijele Rodić za sos od višanja
Sastojci:
– 300 g višanja (zamrznutih)
– 100 ml crnog vina
– 50 ml vode
– 1 kašičica vorčester sosa
– 1 kašičica meda
– 1 prstohvat cimeta
– 2 kašičice gustina

Priprema:
Višnje kuvati na tihoj temperaturi, oko desetak minuta. Zatim dodati crno vino, med, vorčester sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višnji izvaditi, a ostatak izblendati. Vratiti izvađene višnje.
U 50 ml vode rastvoriti gustin i dodati u sos. Kuvati nekoliko trenutaka, dok se sos ne zgusne.