recept Danijele Rodić svet portal svet ATA images
Svet

jun 3, 2025 11:30

By

Trpeza na proslavi 5. rođendana Veljkovog sina prebogata, a jednim specijalitetom svi oduševljeni, pripremila ga je Danijela Rodić (recept)

Željko Ražnatović, najstariji sin Bogdane i Veljka Ražnatovića danas proslavlja peti rođendan, a tim povodom porodica je organizovala slavlje u Titelu.

– Rodjendanko. Velikih 5. Srećan rođendan, dečače – napisala je Bogdana uz fotografije svog prvenca.

recept Danijele Rodić svet portal svet

Instagram

I dok se kada su proslave rođendana njihovih sinova Bogdana brine za dekoraciju, Veljko, njegova tašta Danijela Rodić i svastika Nataša su zaduženi za hranu. S obzirom na to da porodice Ražnatović i Rodić imaju farmu svinja i pilića, jasno je da nijedna proslava ne prolazi bez obilja mesa.

No, uz meso se obavezno nađu i vojvođanski specijaliteti – sosevi od višanja i mirođije. Za njih je zadužena Bogdanina majka, a recept Danijele Rodić za sos od višanja je nešto što se dopadne i onima koji nisu navikli na kombinaciju slanih i slatkih ukusa.

Recept Danijele Rodić za sos od višanja

Sastojci:

– 300 g višanja (zamrznutih)

– 100 ml crnog vina

– 50 ml vode

– 1 kašičica vorčester sosa

– 1 kašičica meda

– 1 prstohvat cimeta

– 2 kašičice gustina

recept Danijele Rodić svet portal svet

Instagram

Priprema:

Višnje kuvati na tihoj temperaturi, oko desetak minuta. Zatim dodati crno vino, med, vorčester sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višnji izvaditi, a ostatak izblendati. Vratiti izvađene višnje.
U 50 ml vode rastvoriti gustin i dodati u sos. Kuvati nekoliko trenutaka, dok se sos ne zgusne.



AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM