Recept Darka Lazića svet novine svet portal
Svet

December 7, 2024 14:15

By

U kući Darka Lazića ovo jelo je obavezno: Tajna je u načinu spremanja i u posebnim sastojcima (recept)

Recept Darka Lazića za svadbarski kupus

Pevač Darko Lazić aktivan je na društvenim mrežama, a ono što objavljuje privlači veliku pažnju i oduševljava sve njegove pratioce.

Recept Darka Lazića svet novine svet portal

ATA images

Recept Darka Lazića – Svadbarski kupus u zemljanoj posudi

Naime, pre nego što je postao otac po treći put, pevač je često objavljivao hranu koju u svom domu u Brestaču pripremao sa suprugom Katarinom.

Turšija, ćufte, musaka, pasulj, samo su neka od jela koja su pripremali, a mi vam otkrivamo recept Darka Lazića za svadbarski kupus. Ono što svadbarskom kupusu daje poseban ukus je posuda u kojoj se priprema, a najbolje ga je kuvati u zemljanom loncu, kako to rade Kaća i Darko.

Iako se pravi svadbarski kupus priprema sa kiselim kupusom, jednako dobar ukus je i ako ga kuvate sa slatkim. Recept za svadbarski kupus je veoma jednostavan, a njegova priprema ne iziskuje specijalno kulinarsko umeće.

Recept Darka Lazića svet novine svet portal

Instagram printscreen

Sastojci potrebni za pripremu recepta:

– 2 glavice kiselog ili slatkog kupusa
– svinjski vrat (proizvoljna količina)
– slanina (proizvoljna količina)
– suva rebra (proizvoljna količina)
– 2 glavice crnog luka
– so, biber u zrnu, crvena mlevena paprika, lovorov list

Recept Darka Lazića svet novine svet portal

Instagram printscreen

Priprema:

Zemljanu posudu podmazati mašću. Iseći glavice kupus na četvrtine, s tim što mu očistite koren. Ređati red kupusa, pa red mesa, slanine, suvih rebara i na kolutove isečenog crnog luka. Sve to posuti solju, crvenom paprikom, ubaciti nekoliko listova lovora i nekoliko zrna bibera.

Isti postupak ponavljati dok ne potrošite sav materijal. Sipati vode dovoljno da prekrije meso i kupus. Zemljana posuda se stavlja u hladnu rernu i polako zagreva na 220 stepeni. Kupus se kuva oko tri, četiri sata. Darko je u sve ovo dodao i svežu, crvenu, ljutu papričicu.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Instagram