Orijentalna poslastica koja miriše na mir i ljubav: Oduševiće vas recept Ivane Žigon za kolač sa pistaćima, evo kako se pravi
Recept Ivane Žigon za kolač sa pistaćima pravićete odmah
Ivana Žigon je vrsna glumica iza koje su mnoge značajne uloge, pre svega na „daskama koje život znače“, ume lepo da recituje, nekad i da zapeva, a to nisu svi talenti koje poseduje. Ona, naime, ume odlično da kuva i sprema a poslastice su, čini se, njena uža specijalnost. Recept Ivane Žigon koji je predstavila u emisiji “Praktična žena” potpuno je neobičan ali i toliko ukusan da smo sigurni da ćete ga već danas isprobati.
Recept Ivane Žigon – Iranski kolač sa pistaćima obožavaćete
Sastojci:
‒ šolja brašna
Pročitajte Omiljeni desert Bate Živojinovića nekada su sve domaćice spremale – Sočan i lagan kolač vraća u prošla vremena (recept)
‒ pola šolje brašna od pšeničnih klica
‒ kašičica kardamona
‒ 4 kašike vode
‒ kašičica šafrana
‒ 4 kašike slatke pavlake
Još recepata poznatih PROČITAJTE OVDE
‒ 100 g putera
‒ 1/3 šolje ulja
U suvom dubokom tiganju pet minuta na srednjoj vatri pržite obe vrste brašna sa kardamonom. Zatim dodajte mlaku slatku pavlaku, promešajte i sipajte ulje i puter. Sve mešajte pet do sedam minuta da dobijete testo lepljive teksture. Sklonite sa vatre. U vodu uspite šafran i ostavite pet minuta.
Recept Ivane Žigon lako se priprema
Stavite u šerpu vodu sa šafranom, dodajte šećer i kuvajte da se šećer otopi. Dobijeni sirup sipajte u testo i vratite ga još malo na vatru da se smesa ujednači. Razlijte je u posudu, pospite pistaćima i ostavite da se stegne, alvu isecite u romboide.