Ovo je omiljeno jelo Duška Tošića, Jeleni je muka i od pomisli na njega (RECEPT)
Recept Jelene Karleuše za jelo koje je Dušku omiljeno
Pop diva Jelena Karleuša već godinama je vegetarijanac, otkad je, kako kaže, shvatila koliko životinja strada zarad ljudske ishrane. Od tada se grčevito bori za prava životinja, a meso je u njenoj kući nepoželjno. Međutim, nekada, nije bilo tako, a dokaz za to je emisija kod Nataše Ilić u kojoj je JK pripremala nekoliko jela, između ostalog i svinjski file. Recept Jelene Karleuše za ovo jelo od mesa tada je oduševio sve, jer se priprema brzo i lako, a veoma je uksuno.
Ono je nesumnjivo bilo jedno od Duškovih omiljenih jela iz Jelenine kuhinje, ali evidentno je da ga pop diva više nikada neće spremati, pošto je već odavno prešla na biljnu ishranu.
Recept Jelene Karleuše za svinjski file
– Nikad nisam bolesna i smatram da je za to zaslužna ishrana bez mesa. Hranim se velikom količinom voća i povrća. Mnogi će se iznenaditi, ali nikada nisam popila kafu. Dnevno pijem tri litre vode, a slatkiše prezirem. Sve to doprinosi mojoj vitkoj liniji – izjavila je Jelena jednom prilikom.
Pročitajte
Sastojci:
4 svinjska filea
– beli luk
– 1 dcl belog vina
– mešavina začina
Priprema:
Krupno iseckati nekoliko češnjeva belog luka, staviti ih u tiganj sa prepolovljenim fileima, sve posuti mešavinom začina, pa pržiti na srednjoj temperaturi oko pet minuta. Nakon toga dodati belog vina po ukusu i ostaviti da se krčka oko dvadeset minuta. Jelena je uz file poslužila cele pečurke dinstane na puteru.